Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ορισμός επιτροπών Παιδείας από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης- Ενημέρωση για την επίσκεψη Θωμά από το Δήμαρχο: «Έρχεται τσουνάμι για την περιοχή»

Ορισμός επιτροπών Παιδείας από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης- Ενημέρωση για την επίσκεψη Θωμά από το Δήμαρχο: «Έρχεται τσουνάμι για την περιοχή»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τα μέλη και τους Προέδρους των Επιτροπών Παιδείας του Δήμου Κοζάνης, όρισε στη σημερινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συγκρότηση όλων των επιτροπών και των Δ.Σ. στα Νομικά Πρόσωπα και τους Οργανισμούς.

Στην Α/θμια Επιτροπή Παιδείας Πρόεδρος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σημανδράκου, Αθανάσιος Δερμιτζάκης, ενώ στη Β/θμια Επιτροπή Παιδείας, ο Γιώργος Ευκολίδης από την πλευρά της παράταξης του Κυριάκου Μιχαηλίδη.

Τέλος για την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κοζάνης, ο Δήμαρχος όρισε Πρόεδρο την Τάνια Βεντούλη, η οποία έχει και την ευθύνη του τομέα Παιδείας ως εντεταλμένη σύμβουλος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, μετά από συνεννόηση με τους εργαζομένους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, να αλλάξει και τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Οργανισμού, ορίζοντας αντί για εκπρόσωπο από το Σύλλογο Βιβλιοθηκονόμων, εκπρόσωπο των εργαζομένων στη διοίκηση.

Παράλληλα μετά από πρόταση του Δημάρχου Κοζάνης, ορίστηκαν και τα μέλη εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης, που θα εκπροσωπήσουν τις μετοχές στη Γ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ, με το Λάζαρο Μαλούτα να προτείνει σε κάθε επικεφαλής παράταξης την εκπροσώπηση 50 μετοχών, ενώ τις υπόλοιπες θα τις εκπροσωπήσει ο ίδιος. Ο Δήμος Κοζάνης κατέχει περίπου το 25% των μετοχών της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Να σημειωθεί, πως λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης προβλήθηκε βίντεο με το ιστορικό του γνωστού «Νιάημερου», που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Κοζάνη, ενώ με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου, Κώστα Κυριακίδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον παραδοσιακό χαλβά.

Ενημέρωση για τη ΔΕΗ

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και για την επίσκεψη του Υφυπουργού Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά, στην περιοχή τονίζοντας πως περισσότερο ήρθε να ακούσει παρά να πει πράγματα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως έρχεται «τσουνάμι για την περιοχή» ενώ υποστήριξε πως «δεν έχουμε χρόνο».

«Χρειάζονται άμεσες και μεγάλες αποφάσεις με γενναία κρατική συνδρομή», είπε ο Λάζαρος Μαλούτας, ενώ σε ερώτηση του «Π» για την ανακοίνωση του Υφυπουργού σχετικά με την απόδοση των χρημάτων του Τοπικού Πόρου σχολίασε: «Θετική απόφαση αλλά να το δούμε στην πράξη. Δεν καλύπτει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, τα χρήματα αυτά είναι ήδη συμβατοποιημένα σε έργα. Η περιοχή χρειάζεται πόρους για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε το σώμα πως πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας