Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Όμορφη και φιλική βρίσκουν την Πτολεμαΐδα οι νέοι φοιτητές

Όμορφη και φιλική βρίσκουν την Πτολεμαΐδα οι νέοι φοιτητές

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μπορεί οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας να γκρινιάζουν συνεχώς για τα όποια κακώς κείμενα στην πόλη της Πτολεμαΐδας, ωστόσο η εικόνα που εισπράττουν οι επισκέπτες της είναι εντελώς διαφορετική. Καθώς, ιδιαίτερα φιλική πόλη χαρακτηρίζουν την Πτολεμαΐδα οι νέοι φοιτητές που εισήχθησαν στα Τμήματα Μαιευτικής και Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα, ενώ εξίσου φιλικούς βρίσκουν και τους κατοίκους της, όπως άλλωστε και οι γονείς τους που τα συνοδεύουν και περιδιαβαίνουν την πόλη στην προσπάθειά τους να βρουν κάποιο σπίτι προς ενοικίαση.

Και μπορεί μεν να βρίσκουν «λίγο τσιμπημένες» τις τιμές των σπιτιών, αφού για ανακαινισμένες και επιπλωμένες γκαρσονιέρες οι τιμές  κινούνται γύρω στα 300 ευρώ, μια και η ζήτηση στέγης είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, ωστόσο η ίδια η Πτολεμαΐδα φαίνεται να τους γοητεύει. Την βρίσκουν ανώτερη από αυτό που φαντάζονταν και τη χαρακτηρίζουν ωραία και φιλική, και προ παντός με πολύ φιλικούς κατοίκους.

«Είναι ωραία, μικρή και ήσυχη πόλη. Και πολύ φιλόξενος ο κόσμος, πρόθυμος να δώσει πληροφορίες», δήλωσε η Μέλανι Ονουφρίου από την Κύπρο, η οποία πέρασε στο Τμήμα Εργοθεραπείας. Την συναντήσαμε με τους γονείς της έξω από μεσιτικό γραφείο, στο οποίο κατέφυγαν για να βρουν να ενοικιάσουν διαμέρισμα για την διαμονή της στην Πτολεμαΐδα, οπότε το σχόλιο του πατέρα της ήταν πως μόνο πρόβλημα «είναι οι λίγο ακριβούτσικες τιμές στα νοίκια», αφού όπως είπε, «ζητάνε 300 ευρώ και πάνω για επιπλωμένες γκαρσονιέρες».

Και η Γεωργία Κωνσταντέλια από το Πήλιο, η οποία πέρασε στο Τμήμα Μαιευτικής, βρίσκει εξίσου ωραία την Πτολεμαΐδα. «Είναι πολύ ωραίο μέρος, φιλικό. Είναι εύκολο να κατατοπιστείς στην πόλη». Εξίσου φιλικούς βρίσκει και τους κατοίκους της για τους οποίους λέει ότι «από την πρώτη στιγμή ήταν πρόθυμοι και βρέθηκαν δίπλα μας και μάς βοήθησαν και να κατατοπιστούμε και δίνοντάς μας πληροφορίες», άσχετα αν, όπως σημείωσε, «είναι λίγο δύσκολη η εξεύρεση σπιτιού».

Αντίστοιχη εντύπωση για την Πτολεμαΐδα έχει και η Μαρία Φράγκου, απο τον Πειραια, νεοεισερχόμενη και εκείνη στο Τμήμα Μαιευτικής. «Η πρώτη εντύπωση είναι καλή, η πόλη είναι πολύ ωραία», δήλωσε η Μαρία, άποψη που δήλωσε πως συμμερίζεται και η μητέρα της, η οποία συμπλήρωσε μάλιστα ότι «έχουμε ακούσει ότι είναι πολύ καλοί οι άνθρωποι εδώ στην Πτολεμαΐδα. Μου είπαν ότι θα περάσει καλά εδώ το παιδί». Και γι’ αυτή την οικογένεια το μόνο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει είναι η εξεύρεση στέγης, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλει υπέρογκο νοίκι, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, βρήκαν τα ενοίκια ακριβά, λέγοντας για παράδειγμα πως  «βρήκαμε σπίτι με 250 ευρώ, αλλά δεν είχε καθόλου έπιπλα».

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κάθοδο στην Αθήνα ετοιμάζουν οι Βοϊώτες για τα διόδια – Συμμετοχή στη συνάντηση στο Υπ. Μεταφορών – Ζευκλής: Να κλείσουν συμβολικά τα δημοτικά καταστήματα– Πρόταση για πανό και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόταση ώστε να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Βοϊου και να συμμετάσχουν με τους ...