Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Oμιλία με τίτλο «Η Λογοτεχνία στην κρίση του Καιρού μας», στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης

Oμιλία με τίτλο «Η Λογοτεχνία στην κρίση του Καιρού μας», στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη (10/11), η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σας προσκαλεί στην ομιλία του Αλέξανδρου Ακριτόπουλου, με τίτλο: «Η Λογοτεχνία στην κρίση του Καιρού μας», καθώς και στην παρουσίαση του Βιβλίου του: «Η αληθινή ζωή ενός γυναικωνίτη», τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης ( Αρχοντικό Λασσάνη), ώρα 19:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η κ.Σοφία Ιωαννίδου, Φιλόλογος και ο συγγραφέας κ. Αλέξανδρος Ακριτόπουλος, Καθηγητής Λογοτεχνίας της Παιδαγωγικής Σχολής ΠΔΜ.

Στο βιβλίο, οι επιμέρους αυτόνομες ιστορίες διαφόρων προσώπων αναπτύσσονται ασύμμετρα, συμπλέκονται μεταξύ τους και ολοκληρώνονται με τη βοήθεια της αφήγησης. Η  μια ιστορία συμπληρώνει την άλλη και όλες μαζί οργανώνουν ένα ιστορικό μωσαϊκό, ένα πολυφωνικό σύνολο, μέσα από τη ματιά μιας ζωντανής κοινωνικής συνείδησης. Μιας  άγρυπνης συνείδησης, η οποία με διάφορα πρόσωπα και προσωπεία κινείται σαν εκκρεμές ανάμεσα στην ατομικότητα και τη συλλογικότητα, την ιστορικότητα και την πολυπολισμικότητα, αγκαλιάζει το παρόν και το παρελθόν και αναδεικνύει την κρίση της ελληνικής κοινωνίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Πάνω στην πληγωμένη γη σε λίγο έπεσε πάλι το θλιβερό κι αβάσταχτο σκοτάδι. Αφέγγαρη προέλασε η νύχτα και ήρθε η ηρεμία, σπαραχτική κραυγή μιας νυχτερίδας, όχι αντίθετη από τον αχό της μέρας μα συνέχεια της ίδιας τραγωδίας που έμελλε το άλλο πρωί ν᾽ αρχίσει πιο βίαιη και πιο απάνθρωπη από την προηγούμενη. Ναι, το άλλο πρωί, φέρνοντας την ίδια τραγωδία για μια φορά ακόμη στο ίδιο απάνθρωπο μεγαλείο της, την τελευταία μέρα της μάχης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team