Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ολοκληρώνεται ο Κάθετος Άξονας της Εγνατίας «Φλώρινα – Νίκη» – Δίνεται στην κυκλοφορία μέσα Νοέμβρη – Και το οδικό τμήμα Αρμενοχώρι – Βεύη

Ολοκληρώνεται ο Κάθετος Άξονας της Εγνατίας «Φλώρινα – Νίκη» – Δίνεται στην κυκλοφορία μέσα Νοέμβρη – Και το οδικό τμήμα Αρμενοχώρι – Βεύη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το οδικό έργο Φλώρινας- Νίκης, το τμήμα δηλαδή του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού που θα συνδέει την Φλώρινα με το συνοριακό σταθμό Νίκης, μήκους 14,5 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2012.

MPIROS

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε στον «Π» ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, το συγκεκριμένο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία στα μέσα Νοεμβρίου. Ο κ. Μπίρος ανέφερε συγκεκριμένα ότι «το έργο έχει ολοκληρωθεί και μένουν κάποιες μικροεπεμβάσεις, κάποια υπόλοιπα εργασιών τα οποία αναμένεται να διευθετηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο». Εξήγησε ότι πρόκειται για «υπόλοιπα εργασιών μικρής κλίμακας, όπως: σηματοδοτήσεις της οδού, τοποθέτηση πινακίδων, τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος για την προειδοποίηση των χρηστών της οδού για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή και την ολισθηρότητα της οδού».

Η συγκεκριμένη οδός «πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία στα μέσα Νοεμβρίου», δήλωσε ο κ. Μπίρος, σημειώνοντας ότι τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε προχθές από τον υπεύθυνο του εργοταξίου της αναδόχου κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο, κ. Μπενέτο. «Ο κ. Μπενέτος με διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Καθώς, στόχος της Εγνατίας Οδού είναι να δοθεί ο δρόμος Φλώρινα- Νίκη στην κυκλοφορία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας τόνισε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο, καθώς η παράδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού έρχεται να αναβαθμίσει τις οδικές μεταφορές από τη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία προς το συνοριακό σταθμό Νίκης και την ΠΓΔΜ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας έδωσε όμως μια ακόμα είδηση, καθώς ανέφερε ότι ταυτόχρονα με την παράδοση του νέου τμήματος του κάθετου άξονα της Εγνατίας πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία και το συνεχιζόμενο τμήμα του οδικού δικτύου από το Αρμενοχώρι έως την Βεύη, στο οποίο εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. «Το πιθανότερο είναι ότι και αυτά τα οδικά τμήματα θα δοθούν στην κυκλοφορία στα μέσα Νοεμβρίου, αρκεί να βοηθήσει και ο καιρός για να ολοκληρωθούν οι ασφαλτοστρώσεις, οπότε θα δοθεί συνολικά σε χρήση και το νέο οδικό τμήμα και το παλιό».

Υπενθυμίζεται ότι ο κάθετος Άξονας της Εγνατίας Οδού «Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη» (άξονας 50) αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ, έχει μήκος 78,5χλμ. περίπου και προβλέπεται να συνδέει την Εγνατία Οδό από τη θέση του Α/Κ Κοζάνης, με το Συνοριακό σταθμό Νίκης στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.  Επιμέρους τμήματα του άξονα 50 έχουν ήδη κατασκευαστεί ή βρίσκονται υπό κατασκευή, στο πλαίσιο παλαιότερων και υφιστάμενων εργολαβιών.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη