Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Όλοι πλην…Δυτικομακεδόνων;Το σχόλιο του Πάρι Κουκουλόπουλου με αφορμή το θεσμό όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός

Όλοι πλην…Δυτικομακεδόνων;Το σχόλιο του Πάρι Κουκουλόπουλου με αφορμή το θεσμό όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Η ανακοίνωση του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» απο την υπουργό πολιτισμού έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τη Δυτική Μακεδονία. Η περιφέρεια μας ειναι η μόνη απο τις 13 περιφερειες της χώρας που απουσιάζει απο τον προγραμματισμό των φετινών εκδηλώσεων ενος φιλόδοξου προγράμματος που οπως είπε η υπουργός θα εξελιχθεί σε ενα νέο θεσμό στο χώρο του πολιτισμού με «τη σύζευξη του μνημειακου μας πλούτου με τη σύγχρονη δημιουργία».
Η απουσία της Δυτικής Μακεδονίας απο το προγραμμα ειναι κυριολεκτικά ανεξήγητη δεδομένου οτι διαθέτει τόσο μνημειακό πλούτο με αιχμή την Αιανη όσο και αξιολογους θεσμους σύγχρονης δημιουργίας. Και γίνεται ακόμα πιο ανεξήγητη γιατι το προγραμμα αφορά 38 περιφερειακές ενότητες που καλύπτουν τις 12 περιφερειες της χώρας πλην της Δυτικής Μακεδονίας. Ειναι προφανές οτι αυτο δεν μπορεί να γινει αποδεκτό και πρέπει να υπάρξει παρέμβαση άμεσα ωστε να αλλάξει.
Την ίδια στιγμή επιβαλεται οι θεσμικοί μας εκπρόσωπο να ενημερώσουν τους πολιτες για να γνωρίζουμε που οφείλεται αυτη η παράλειψη που δεν ειναι απλα προκλητική, αλλα κάτι πολύ χειρότερο καθως δείχνει αγνόηση της περιοχής της ιστορίας και των ανθρώπων της.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team