Αρχική > Slider > Οι πρώτες επισημάνσεις των εκλογών της Κυριακής – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Οι πρώτες επισημάνσεις των εκλογών της Κυριακής – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

  • Ούτε η συμφωνία των Πρεσπών, ούτε το ξεπούλημα της ΔΕΗ φάνηκε να πτοεί τους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που καλά κρατούν στην περιοχή, και αντλούν την εξουσία τους από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Καρυπίδη, και τον «κομμένο» Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Αδαμίδη.
  • Στο Ν. Κοζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ιδιαίτερα καλή επίδοση, σημειώνοντας ποσοστό μεγαλύτερο από το πανελλαδικό του, ενώ η Νέα Δημοκρατία ποσοστό μικρότερο από το Πανελλαδικό της.
  • Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην Εορδαία ήταν μόλις 2,23%. Η ΝΔ στην Εορδαία, αν και είχε πολλούς Εορδαίους υποψήφιους Βουλευτές σημείωσε μία κακή επίδοση. Δεν βοήθησε ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων, αντίθετα η εσωκομματική φαγωμάρα φαίνεται να έπαιξε το ρόλο της.
  • Η ΝΔ στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης κατέγραψε ίδιο ποσοστό, χωρίς να επιβεβαιώνεται το σενάριο που καλλιεργούνταν, σχετικά με χαμηλό ποσοστό της ΝΔ λόγω απουσίας Κοζανίτη από το ψηφοδέλτιο.
  • Καταποντίστηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕ Κοζάνης. Η πρωτοεμφανιζόμενη Καλλιόπη Βέττα ήρθε πρώτη σε σταυρούς, αφήνοντας πίσω τους τέσσερις Βουλευτές του μέχρι χτες κυβερνώντος κόμματος.
  • Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησαν τιμωρητικά τόσο για όσα έγιναν σε εσωκομματικό επίπεδο, όσο και για το παραχθέν έργο. Ο μόνος που έσωσε την παρτίδα από τους εν ενεργεία, είναι ο Γιάννης Θεοφυλακτος με λιγότερους από 1000 σταυρούς διαφορά. 3000 σταυρούς πίσω από την κ. Βέττα, ήταν οι Δημητριάδης και Μουμουλίδης.
  • Λάθος αποδείχτηκε η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να κόψει τον έμπειρο (αλλά αμφιλεγόμενο) συνδικαλιστή Αδαμίδη από τα ψηφοδέλτια του.
  • Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, πολύ καλή επίδοση για την Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία επιστρέφει δυναμικά μετά την ήττα των Δημοτικών Εκλογών του 2014. Ο προκάτοχος της στο δημαρχιακό θώκο Γρηγόρης Τσιούμαρης, είχε καταγράψει επίσης πολύ καλή επίδοση στις Περιφερειακές εκλογές προ 2 μηνών.

 


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη