Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Οι νεώτεροι λιγνιτωρύχοι της ΛΙΠΤΟΛ βαδίζουν στα ίδια χνάρια με τους προκάτοχους τους – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 5/12/2018

Οι νεώτεροι λιγνιτωρύχοι της ΛΙΠΤΟΛ βαδίζουν στα ίδια χνάρια με τους προκάτοχους τους – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 5/12/2018

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ακολουθώντας την παράδοση, οι νεώτεροι επίγειοι λιγνιτωρύχοι των ορυχείων γιορτάζουν και υμνούν την προστάτιδα τους, Αγία Βαρβάρα.

Έτσι, η νέα εταιρεία και οι εργαζόμενοι, κράτησαν την παράδοση και συνέχισαν την κατ” έτος γιορτή της προστάτιδάς τους, Μεγαλομάρτυρα “Αγία Βαρβάρα”.

Στη φώτο μας, το μεγαλείο της Χριστιανικής μας Πίστης στην καθιερωμένη Ιεροτελεστία του σχετικού τελετουργικού για τη Μεγαλομάρτυρα Προστάτιδα τους και όχι μόνο, ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ.

Το Ιερατικό ΤΙΜ σε όλη του τη Μεγαλοπρέπεια προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, Πατέρα Θεόκλητο, του Πρωτοσύγκελου, Πατέρα Νικηφόρου και πλειάδα Ιερέων, οι αρχές και το προσωπικό των ορυχείων, με ιδιαίτερη κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια παρακολουθούν το τελετουργικό Μυστήριο.

Στη φώτο μας διακρίνουμε: Το Στέφανο Παλαβό-Διευθυντή εκμετάλλευσης Λ.Κ.Δ.Μ  (Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας-.,

Αντώνη Νίκου-Διευθυντή υποστήριξης Λ.Κ.Δ.Μ-, Γιάννη Ιωακείμ-Διευθυντή Μελετών Λ.Κ.Δ.Μ.-, τον Καρυπίδη Θεόδωρο-Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας-, τους εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού μας, τα προεδρεία των σωματείων συνταξιούχων, Ανδρεάδη Κώστα, Κοτζαϊτση Διονύση και Θανάση Ταγάρα και πλήθος εργαζόμενων και μη.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα πως, στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους φονευθέντες ή αποβιώσαντες εργαζόμενους και κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη του.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team