Αρχική > Slider > Οι κινήσεις Κασαπίδη μετά την ανακοίνωση των κονδυλίων για τη Δίκαιη Μετάβαση- Στόχοι και προτεραιότητες για τη μόχλευση επενδύσεων και τη μέγιστη απορροφητικότητα- Η πρόσκληση στην Επίτροπο, Ελίζα Φερέιρα και οι επισκέψεις των Υπουργών στη Δυτική Μακεδονία

Οι κινήσεις Κασαπίδη μετά την ανακοίνωση των κονδυλίων για τη Δίκαιη Μετάβαση- Στόχοι και προτεραιότητες για τη μόχλευση επενδύσεων και τη μέγιστη απορροφητικότητα- Η πρόσκληση στην Επίτροπο, Ελίζα Φερέιρα και οι επισκέψεις των Υπουργών στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Χωρίς μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά με καταρχήν ικανοποίηση για την πρώτη ανακοίνωση του ύψους των κονδυλίων που προορίζονται για τη δίκαιη μετάβαση, επέστρεψε από την Αθήνα την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως σας ενημέρωσε ο «Π», ο Περιφερειάρχης συμμετείχε κανονικά στην πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής(φώτο) για τη δίκαιη μετάβαση, κάτι που αρχικά δεν προβλεπόταν, έχοντας την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της περιοχής σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο αλλά φυσικά και την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., Ελίζα Φερέιρα.

Μάλιστα ο Γιώργος Κασαπίδης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στα κα Φερέιρα, όχι μόνο για να επισκεφθεί την περιοχή αλλά και να περιοδεύσει σε σημεία- κλειδιά για τη Δυτική Μακεδονία, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή, ενώ έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων το ζήτημα των θέσεων εργασίας τονίζοντας πως δεν υπάρχει δίκαιη μετάβαση αν δεν αναπληρωθούν τουλάχιστον 25.000 θέσεις.

Παράλληλα, στη διυπουργική επιτροπή ξεκαθάρισε πως η Δυτική Μακεδονία, οφείλει να είναι ο αποδέκτης του μεγαλύτερου μέρους των κονδυλίων που αντιστοιχούν στην Ελλάδα και κάλεσε τους υπουργούς να μεγιστοποιήσουν την εισροή χρημάτων καθώς η περιοχή θα δεχθεί ένα ολοκληρωτικό σοκ, από την απολιγνιτοποίηση.

Στην Περιφέρεια επικρατεί ένας τόνος αισιοδοξίας για το δίαυλο επικοινωνίας με τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι θα χειριστούν το συγκεκριμένο ζήτημα της δίκαιης μετάβασης, ενώ η φράση που συχνά ακούγεται και από συνεργάτες του Γιώργου Κασαπίδη είναι το «τώρα μας ακούνε προσεκτικά».

Φυσικά όλοι γνωρίζουν πως η συζήτηση αυτή δεν αρκεί, ενώ η περιοχή πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη με σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε όταν ανοίγει ο κουμπαράς των χρημάτων της Ε.Ε. να υπάρξει και μέγιστη απορροφητικότητα αλλά και μόχλευση ιδιωτικών κονδυλίων.

Σε μια ακόμα προσπάθεια να ανοίξει το δρόμο των ιδιωτικών επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία, ο Γιώργος Κασαπίδης, θα βρεθεί όλη την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, όπου εκτός από συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, θα έχει επαφές για το θέμα του υδρογόνου(υπόθεση στην οποία επιμένει η Περιφέρεια).

Στο επόμενο διάστημα η Δυτική Μακεδονία θα γίνει κέντρο επισκέψεων κυβερνητικών αποστολών, ώστε κάθε ζήτημα να μπαίνει σε ουσιαστική βάση και οι Υπουργοί να έχουν πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν στην περιοχή.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας