Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Οι επισημάνσεις του Ιατροδικαστή Αν. Θεοδωρίδη, στην υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος του Παντελή Παντελίδη – Είχε κληθεί να γνωμοδοτήσει από την οικογένεια

Οι επισημάνσεις του Ιατροδικαστή Αν. Θεοδωρίδη, στην υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος του Παντελή Παντελίδη – Είχε κληθεί να γνωμοδοτήσει από την οικογένεια

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τώρα που έκλεισε το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης τροχαίου του τραγουδιστή Παντελίδη, μπορώ να θέσω δημόσια κάποια στοιχεία και ερωτήματα επί της υποθέσεως.

Το κάνω λόγω της ενασχόλησής μου με την υπόθεση πριν ένα μήνα περίπου όταν είχα τη δυνατότητα να μελετήσω την ογκωδέστατη δικογραφία και να γνωμοδοτήσω έπειτα από εντολή της οικογένειας Παντελίδη.

Να επισημάνω ότι:

  1. Υπάρχει μία ελλιπέστατη, ως συνήθως, έκθεση τροχαίου ατυχήματος εκ μέρους του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού που το πόρισμά της αποτυπώνεται σε μόλις 75 λέξεις.
  2. Η παραπάνω έκθεση ολοκληρώνεται με την άκρως απογοητευτική δειγματοληψία για DNA που ακολούθησε από το όχημα, αφού δεν έλαβε δείγματα από αερόσακους και εσωτερικό καθρέπτη. Οι αερόσακοι είναι τα μόνα σημεία τα οποία «μιλάνε» σε τροχαία που οι επιβάτες και ο οδηγός δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας και μετακινούνται εντός του οχήματος.
  3. Μη εντολή λήψης αίματος για εξετάσεις αλκοόλης όλων των επιβαινόντων αφού δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο οδηγός του οχήματος.

Προχθές στο webinar που είχε θέμα την ιατρική αστική και ποινική ευθύνη, ένας από τους ομιλητές, ποινικολόγος, μίλησε για τους πραγματογνώμονες των δικαστηρίων. Με ένα πτυχίο μπαίνεις στη λίστα πραγματογνωμόνων δήλωσε με έμφαση. Και αυτή η πραγματογνωμοσύνη συνήθως είναι το «Ευαγγέλιο» σε μία δικαστική υπόθεση.

Θα ήθελα πραγματικά να γνώριζα αν ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχει γράψει έστω μία δεύτερη πραγματογνωμοσύνη ή γνωμοδότησε ως ιδιώτης ιατροδικαστής. Προσωπικά διάβασα το όνομά του πρώτη φορά και έψαξα στο διαδίκτυο να μάθω ποιος είναι. Καμία αναφορά λοιπόν παρά μόνο η μήνυση της οικογένειας Παντελίδη προς αυτόν.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία με εξέπληξε η μη ύπαρξη ιατρικών φακέλων των δύο νοσηλευομένων έπειτα από το τροχαίο παρά μόνο δύο έγγραφα 8 λέξεων το ένα (πιστοποιητικό νοσηλείας) και 30 λέξεων το δεύτερο (ιατρική γνωμάτευση).

Το αίμα που πιστοποιήθηκε από τις εξετάσεις dna ότι αφορά τη μία κοπέλα από που προήλθε αφού δεν αναφέρεται σε αυτά θλαστικό τραύμα; Στην αγωγή της αναγράφεται το θλαστικό τραύμα, ουδείς όμως απάντησε πως προκλήθηκε, σε ποιο σημείο χτύπησε.

Κατά τη νεκροψία νεκροτομή που έγινε η καθ. Ιατροδικαστικής αναφέρει ότι «Πάνω στο σώμα ανευρίσκονται χώματα και χαλίκια» (η ιατροδικαστική έκθεση έχει δημοσιευθεί, οπότε έχω τη δυνατότητα αναδημοσίευσης).

Που οφείλεται η παρουσία χωμάτων και χαλικιών στο σώμα αφού αυτό δεν εξήλθε του οχήματος κατά το τροχαίο και κατά τον απεγκλωβισμό δεν ήρθε σε επαφή με χώματα και χαλίκια;

Είναι συμβατά με την μαρτυρία του μάρτυρα που αναφέρει ότι «πριν βάλω τον Παντελίδη στη θέση του συνοδηγού έπεσε σε χαλίκια»;

Ουδείς, ούτε πραγματογνώμονας αλλά ούτε τεχνικός σύμβουλος των αντιδίκων δεν απάντησαν ποτέ πως προκλήθηκαν οι θανατηφόρες κακώσεις στον Παντελίδη. Αντιθέτως περιορίστηκαν σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας 45 ολόκληρων σειρών. Ναι, πραγματογνωμοσύνη σε ένα τροχαίο 45 ολόκληρες σειρές, όταν κάποιοι γράφουμε 45 σελίδες ώστε να δώσουμε πλήρη εικόνα του τροχαίου στις αρχές ώστε να τους λύσουμε κάθε απορία.

Τόσα χρόνια άκουγα πολλά στα ΜΜΕ. Πάντα άκουγα «μα δεν βρέθηκε DNA της φερόμενης συνοδηγού στο τιμόνι του οχήματος, πως είναι δυνατόν να οδηγούσε». Τώρα μπορώ να απαντήσω επίσης ξεκάθαρα «μα πως δεν βρέθηκε DNA της φερόμενης συνοδηγού πουθενά στο όχημα και ειδικά στη θέση του συνοδηγού και στους αερόσακους»;

Και μιας και γίνεται πολύς λόγος για τις καταθέσεις μαρτύρων….

Εντύπωση μου προκάλεσε ότι η μία από τις δύο κοπέλες ενώ δεν έφερε σοβαρά τραύματα θυμήθηκε το συμβάν δύο μήνες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο και αμέσως μετά την έξοδο της δεύτερης κοπέλας από τη ΜΕΘ και της δικής της κατάθεσης.

Υπάρχει και μία κατάθεση μίας κυρίας που νοσηλεύτηκε στον ίδιο θάλαμο με τη μία τραυματία. Αλήθεια τι είπε αυτή;

Τα σημάδια στους αερόσακους του οχήματος «μιλάνε». Είναι ξεκάθαρα αλλά δυστυχώς ουδείς από τους 5 συναδέλφους ιατροδικαστές δεν τα έλαβε υπόψη του στις εκθέσεις τους. Το DNA έδειξε πολλά, αλλά πρέπει αυτές τις εξετάσεις να γνωρίζεις να τις μελετήσεις. Και στο τιμόνι, και στη θέση του συνοδηγού αλλά και στους αερόσακους.

Να επισημάνω επίσης ότι ο «οδηγός» Παντελίδης φέρει θανατηφόρες κακώσεις, η συνοδηγός απλή σωματική βλάβη και η επιβάτης στην πίσω θέση του συνοδηγού βαριές σωματικές βλάβες. Η είσοδος των σιδερένιων «κουπαστών» που προκάλεσαν τα τραύματα ήταν από τη δεξιά πλευρά του οχήματος και μόνο.

Τέλος θα ήθελα πολύ να έχω πλήρη ιατρικό φάκελο της μίας κοπέλας από την είσοδο στο νοσοκομείο και να τη συγκρίνω με την κατάθεση του ενός διασώστη του ΕΚΑΒ.

Υ.Γ. Δε θα απαντήσω σε κανένα ερώτημα, όχι γιατί δεν το επιθυμώ αλλά δημοσίευσα όσα στοιχεία έχουν δημοσιευθεί ήδη και δε θα μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο και τη μνήμη του νεκρού.

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι τα όσα αναφέρω στη δημοσίευση αυτή μπορεί να προκαλέσουν λογικές αντιδράσεις, αλλά ως τεχνικός σύμβουλος που ασχολήθηκα με την υπόθεση 72 ώρες συνέχεια προκειμένου να προλάβω να παραδώσω την γνωμοδότησή μου όφειλα τώρα, που έκλεισε η υπόθεση, να τα πω. Είμαι στη διάθεση οποιοδήποτε εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Διαδικτυακή ομιλία από τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτ. Μακεδονίας με θέμα «Τα θαύματα του ουρανού» την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει αυτήν την Κυριακή στις 18:00 τη διαδικτυακή ομιλία με θέμα : «Τα ...