Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Οι Έλληνες βουλευτές να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους και να μην επικυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Οι Έλληνες βουλευτές να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους και να μην επικυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Οι 300 Έλληνες (300 εκλεγμένοι από το λαό) βουλευτές (και όσοι διορισμένοι από τον Έλληνα πρωθυπουργό σε υπουργικούς θώκους) να ακούσουν με νηφαλιότητα τη φωνή της συνείδησής τους, να αφουγκραστούν την ιστορία και τους αγώνες των Ελλήνων και (με καθαρή σκέψη και τόλμη) να μην επικυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία αποτόλμησαν πιεσμένοι από τους ισχυρούς της γης, ως μη όφειλε, και συνθηκολόγησαν, κόντρα στην αντίθετη βούληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

 

Μας αφυπνίζει και μας κρατά σε εγρήγορση η φωνή του Οδυσσέα Ελύτη: ‘’Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας’’. (Ανοικτή Επιστολή στην ΕΟΚ για τη Μακεδονία, Μάρτιος 1992).

 

Μας ενισχύει η Απόφαση της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος: ‘’Δεν αποδεχόμαστε την απονομή του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους’’. (Δελτίο Τύπου Ι. Συνόδου, 26-1-2018).

 

Μας ενδυναμώνει το μανιφέστο των 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας, που το απευθύνουν στο σύνολο του πολιτικού μας βίου ως ‘’θερμότατη παράκληση’’: ‘’Μην επικυρώσετε τη συμφωνία (των Πρεσπών), μη θελήσετε να βάλετε την υπογραφή σας σε μία συμφωνία που θα δημιουργήσει δυσμενή ιστορικά τετελεσμένα για την πατρίδα μας και την Εκκλησία μας’’. (19-12-2018).

 

Μας συγκλονίζει η κραυγή του Μίκη Θεοδωράκη, που για την παράδοση του ονόματος Μακεδονία δήλωσε: ‘’Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες συνέπειες σε βάρος της χώρας και του Λαού μας. Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα’’. (Αθήνα, 12.6.2018, Μίκης Θεοδωράκης).

 

Με πρόσφατη επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης απευθύνει έκκληση ‘’κυρίως, σε όσους θα βρίσκονται μέσα στο κτίριο της Βουλής και θα πάρουν μια απόφαση που αφορά το μέλλον της Ελλάδας. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους βουλευτές: μην προχωρήσετε σ” αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη’’. Και συνεχίζει.

 

‘’Τα Σκόπια με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

 

Είναι ανάγκη να αντιταχθούμε σ” αυτή την παραχάραξη της ιστορίας και να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας

 

Επειδή είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική, δεν πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ποτέ με το όνομα αυτό, αφού γνωρίζουμε ότι μόνον εμείς μπορούμε να τους δώσουμε την ιστορική νομιμοποίηση. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται μπροστά στην ιστορία.

 

Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανένα εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν. Καμιά κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μπορεί να πάρει τόσο σοβαρές για την χώρα αποφάσεις. Γι” αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος’’. (Μίκης Θεοδωράκης, 19-1-2019. ‘’Τα Νέα’’).

 

Είμαστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, αποδέκτες και συνυπεύθυνοι της ενθαρρυντικής επισήμανσης – προτροπής του Αλεξανδρινού μας ποιητή: Θα επιτρέψουμε ‘’να γίνει σκουπίδι η μάνα [μας] Μακεδονία’’; (Καβάφης, Η μάχη της Μαγνησίας, Α’, σ.36).

 

‘Έκκληση θερμή: Σεις, οι 300 Έλληνες (Μακεδόνες, Θράκες, Ηπειρώτες, Θεσσαλοί, Ρουμελιώτες, Μοραΐτες, Κρήτες, του Αιγαίου και του Ιονίου νησιών) βουλευτές ακούστε τη φωνή της συνείδησής σας και μην επικυρώσετε τις Πρέσπες.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

24-1-2019

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team