Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Οδοντιατρικός έλεγχος σε δεκάδες άτομα από τους Γιατρούς του Κόσμου – Στην έκθεση στα Κοίλα με χορηγό τη ΔΕΗ

Οδοντιατρικός έλεγχος σε δεκάδες άτομα από τους Γιατρούς του Κόσμου – Στην έκθεση στα Κοίλα με χορηγό τη ΔΕΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Τη δική τους ξεχωριστή παρουσία έχουν οι Γιατροί του Κόσμου, στην 32η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση στα Κοίλα, έχοντας ως χορηγό τη ΔΕΗ, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Ένα ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο «ΒΑΝ» της ΔΕΗ, μετατράπηκε σε οδοντιατρείο, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε δεκάδες πολιτών που το επισκέφτηκαν. Το οδοντιατρείο είναι στελεχωμένο με την οδοντίατρο Σοφία Κουβά και τον κοινωνιολόγο Νίκο Ματσαβέλα, οι οποίοι συμμετέχουν στους Γιατρούς του Κόσμου, με σκοπό τον πλήρη οδοντιατρικό και προληπτικό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν το οδοντιατρείο των Γιατρών του Κόσμου, περίπου 80 άτομα κάθε ηλικίας. Το 70% των επισκεπτών ήταν παιδιά κάτω των 10 ετών και το υπόλοιπο 30% ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 30 ετών. Σε όλους τους επισκέπτες έγινε ολοκληρωμένος οδοντιατρικός έλεγχος και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, ενώ για τις περιπτώσεις που διαγνώστηκαν συγκεκριμένα προβλήματα με την οδοντοστοιχία τους, συστήθηκε η επίσκεψη στον οδοντογιατρό για την αντιμετώπισή τους. Πάντως, στη μεγάλη πλειοψηφία η στοματική υγιεινή των επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, ήταν καλή, όπως δήλωσε ο Νίκος Ματσαβέλας στον «e-ptolemeos».

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που απειλούν την στοματική υγιεινή, όπως η τερηδόνα, η ουλίτιδα, η διάβρωση των δοντιών κ.λ.π., ενώ οι Γιατροί του Κόσμου, υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία που έχει η άμεση επίσκεψη στον οδοντογιατρό, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες για συστηματικό πλύσιμο των δοντιών μετά τα γεύματα και πριν από τον βραδινό ύπνο, για τη χρήση οδοντικού νήματος, τη χρήση σωστής οδοντόβουρτσας. Επίσης, η βασική σύσταση προς όλους ήταν η επίσκεψη στον οδοντογιατρό μία φορά το χρόνο.

20160921_195144

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας