Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Αν. υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μετά τη σύσκεψη στο Μαμάτσειο – Εξετάζονται όλα τα σενάρια για την αποσυμπίεση του νοσοκομείου-VIDEO

Ο Αν. υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μετά τη σύσκεψη στο Μαμάτσειο – Εξετάζονται όλα τα σενάρια για την αποσυμπίεση του νοσοκομείου-VIDEO

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στο Νοσοκομείο Κοζάνης βρέθηκε για περίπου μιάμιση ώρα, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Αν. υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε, ήταν η έξαρση της πανδημίας στην περιοχή ώστε να βρεθεί λύση για τη νοσηλεία των περιστατικών στο Μαμάτσειο και ευρύτερα. Συνοδεία του υπουργού είναι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και ο ΓΓ υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Αλεξόπουλος, τη συντονίστρια Β. Ελλάδος κ. Λεπτοκαρίδου και το μέλος της επιτροπής ειδικών κ. Ζαούτη, ενώ τον υποδέχθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος.

Ο υπουργός με την έξοδό του από το Νοσοκομείο δήλωσε πως επισκέφθηκε με κλιμάκιο, το Μαμάτσειο, σε μια δύσκολη στιγμή, λέγοντας πως «σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, όλα δείχνουν μια επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στην περιοχή. Είχα την ευκαιρία εκτενώς με τη διοίκηση και τα στελέχη του νοσοκομείου να αναλύσουμε την κατάσταση και να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία. Υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που είναι σε εξέλιξη. Από την πρώτη μέρα της πανδημίας θέλουμε να καταστίσουμε σαφές ότι γνώμονας όλων των αποφάσεων είναι η προστασία της υγείας του πληθυσμού. Η διαχείριση της πανδημίας είναι μια δυναμική κατάσταση για αυτό και οι αποφάσεις μας μπορεί να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα και μερικές να παίρνονται σε διάφορα σημεία της χώρας. Είναι σημαντικό ότι έχουμε δύο όπλα στα χέρια μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Το πρώτο έιναι ο εμβολιασμός, πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός με πρώτους τους υγειονομικούς. Το δεύτερο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να θρησκευτική ευλάβεια να τηρούμε όλες τις αποφάσεις της πολιτείας, τα μέτρα ατομικής προστασίας, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Το τέλος είναι κοντά και όλοι μαζί να βάλουμε ένα χέρι προκειμένου να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό».

Στο νοσοκομείο αναμένεται η έκθεση της επιτροπής η οποία απαρτίζεται από γιατρούς και διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών οι οποίοι κάνουν αυτές τις ώρες έλεγχο στην κλινική Euromedica ώστε να διαπιστώσουν αν και πως μπορεί να λειτουργήσει το βασικό εναλλακτικό σενάριο που θα αποσυμπιέσει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, το οποίο φαίνεται πως θα οδεύει μόνο περιστατικά covid και τα καθαρά περιστατικά να πάνε μόνο στην κλινική αυτή.

Ο υπουργός σε διευκρινιστικές ερωτήσεις απάντησε πως η Κοζάνη στην πανδημία ανέπτυξε ΜΕΘ, ενώ στην παρούσα φάση όλα τα σενάρια εξετάζονται και σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για το τι θα γίνει.

«Καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε», είπε επίσης, λέγοντας πως έχουν σχεδιάσει τα πιο ακραία σενάρια, γιατι η περιοχή δέχεται πίεση, όπως και το νοσοκομείο. «Το σύστημα αντιμετωπίζει όλα τα περιστατικά», σημείωσε επίσης.

Ακόμη είπε πως δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι μαζί, κάνοντας έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνεργαστούν με το ΕΣΥ.

Γνώμονας των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας των πολιτών, είπε ακόμη, λέγοντας πως η αύξηση στην Κοζάνη γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί, καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να δείξουν ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα.


Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...