Αρχική > Slider > Ο Υφυπουργός Ενέργειας στο Αμύνταιο- Άνθιμος Μπιτάκης: «Η περιοχή βάζει πλάτη για την εθνική οικονομία»

Ο Υφυπουργός Ενέργειας στο Αμύνταιο- Άνθιμος Μπιτάκης: «Η περιοχή βάζει πλάτη για την εθνική οικονομία»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στο Δημαρχείο Αμυνταίου, έκλεισε η πολύωρη περιοδεία του Υφυπουργού Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά, το Σάββατο το βράδυ.

Εκεί ο Υφυπουργός συνομίλησε με τοπικούς φορείς, οι οποίοι του παρέθεσαν τα προβλήματα της περιοχής και ζήτησαν τη στήριξη της πολιτείας ώστε το Αμύνταιο να βιώσει ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Ο Δήμαρχος, Άνθιμος Μπιτάκης, έκανε λόγο για μια κατεστραμμένη περιοχή η οποία βιώνει ήδη τη μεταλιγνιτική περίοδο και «βάζει πλάτη στην εξυγίανση της  ΔΕΗ και στην εθνική οικονομία», σημειώνοντας πως υπάρχει ένα πλάνο ανασυγκρότησης το οποίο η πολιτεία οφείλει να στηρίξει.

Ο κ. Μπιτάκης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της τηλεθέρμανσης από βιομάζα, ζητώντας την απόδοση των χρημάτων από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, μίλησε για τον πρωτογενή τομέα και την κατασκευή αρδευτικών στην περιοχή, ενώ υπογράμμισε και την ύπαρξη 4 λιμνών στο Δήμο οι οποίες δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός, κάλεσε τους Δήμους να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις  και επανέλαβε τη δέσμευσή του για την απόδοση των 130εκ. από τον Τοπικό Πόρο στην περιοχή: «Αυτά τα λεφτά δεν μπορεί να πέσουν σε έργα χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό. Πρέπει να δεσμευτεί η τοπική κοινωνία τι θα γίνουν αυτά τα χρήματα»

Στη σύσκεψη το παρών έδωσαν ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Γιάννης Κιοσές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Λίγο νωρίτερα ο Υφυπουργός έγινε δεκτός στις εγκαταστάσεις του, εκτός λειτουργίας, ΑΗΣ Αμυνταίου και είδε από κοντά το έργο για το λέβητα βιομάζας για τηλεθέρμανση του Δήμου Αμυνταίου.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας