Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο θάνατος του 35χρονου ομογενούς στην Αλβανία απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο θάνατος του 35χρονου ομογενούς στην Αλβανία απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΚΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Ο θάνατος του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες, συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας (!), μετά από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Δακή να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης της πρακτικής «οδήγησης στην δολοφονία του ομογενούς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δακής ζήτησε την καταδίκη του συμβάντος, το οποίο χαρακτήρισε δολοφονία, κάνοντας λόγο για «βαρβαρότητα, απαράδεκτη κίνηση, σε μια αναγνωρισμένη μειονοτική περιοχή. Δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε. «Να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας και να καταδικάσουμε αυτή την πρακτική», τόνισε ο ίδιος. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, απάντησε πως η αντίδραση των αρμοδίων αρχών ήταν άμεση και θα πρέπει να απαιτηθεί ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ζητώντας να μην γίνονται βεβιασμένες κινήσεις. «Τέτοιου είδους συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά. Να δώσουμε το δικαίωμα στη δικαιοσύνη να ερευνήσει το συμβάν. Εννοείται ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται». Ο κ. Δακής επέμεινε, ζητώντας να καταγράψει το συμβούλιο την αντίθεσή του σε παρόμοιες πρακτικές, λέγοντας πως «έχουμε το εθνοπατριωτικό καθήκον». «Ζητούμε από τη δικαιοσύνη να χύσει άπλετο φως και τα μεμονομένα περιστατικά είναι καταδικαστέα», απάντησε ο κ. Καρυπίδης, ενώ ακολούθησε μια έντονη στιγμή, σε απάντηση προς τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Βόσδου, στον οποίο ο περιφερειάρχης είπε σε έντονο ύφος να ηρεμήσει: «Ηρέμησε. Δεν θα πετάγεσαι όποτε θέλεις, άντε επιτέλους. Σεβαστείτε τη θέση που έχετε. Δεν παίζουν με αυτά τα θέματα», σχολίασε.

Ακολουθεί το ψήφισμα στο οποίο κατέληξαν:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας σεβόμενο απόλυτα τις  συνταγματικές επιταγές της δημοκρατίας, στηρίζει και σέβεται τα  ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από  τις Διεθνές Συνθήκες που προστατεύουν τις μειονότητες.
Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε στάση, ενέργεια ή παράλειψη που οδηγεί  στην απώλειας της ανθρώπινης ζωής.
Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον Βορειοηπειρώτη ομογενή μας, Κωνσταντίνο Κατσίφα και καταδικάζουμε απερίφραστα τις πράξεις που οδήγησαν στο Θάνατό του, με την πεποίθηση ότι τέτοια γεγονότα δεν συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτνίασης και συνεργασίας των δύο χωρών.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Το «παρών» της Θρακικής Εστίας Εορδαίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. (Της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Με χρήσιμες συμβουλές προς τους ποδηλάτες , η Θρακική Εστία Εορδαίας συμμετέχει με ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΊΑ, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ...