Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ο Τάσος Πρωτοψάλτου, από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Θεατρικών Σπουδών στο Ντίσελντορφ

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου, από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Θεατρικών Σπουδών στο Ντίσελντορφ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Θεατρικών Σπουδών με θέμα «Theatre and Technology» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας θα συμμετέχει ο Τάσος Πρωτοψάλτου με την εισήγησή του «Performing the Spectacular: Scenography, Costume and Performance in Baroque Opera». Στη διάλεξή του ο Τάσος Πρωτοψάλτου επιχειρεί ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της παράστασης όπερας στην περίοδο του μπαρόκ με αφορμή τη σκηνογραφία, την ενδυματολογία και τη συνέργεια τους με τη σκηνική δράση στο συγκεκριμένο παραστασιακό πλαίσιο.
Το 14ο Διεθνές Συνέδριο Θεατρικών Σπουδών διοργανώνεται από το Διεθνή Οργανισμό Θεατρικών Σπουδών και το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ και αποτελεί μία κορυφαία συνάντηση ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών σχετικά με τη διεθνή έρευνα στις θεατρικές τέχνες και σπουδές. Η συμμετοχή του Τάσου Πρωτοψάλτου αποτελεί τη μοναδική ελληνική συμμετοχή. Το συνέδριο διεξάγεται στο διάστημα 8 – 11 Νοεμβρίου 2018 σε ποικίλους χώρους στην πόλη του Ντίσελντορφ.
O Tάσος Πρωτοψάλτου διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.Το 2017 ήταν υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Όπερας στους τομείς της Σκηνοθεσίας, Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας.
Πλήρες πρόγραμμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

08 Programm

Στη φωτογραφία ο Τάσος Πρωτοψάλτου με το κοστούμι – σκηνικό του από την πρόσφατη παράσταση της μπαρόκ όπερας Η Στέψη της Ποππαίας του Claudio Monteverdi.
Φωτογραφία: Μάνος Λιανίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team