Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ο Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δ. Μακεδονίας για την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δ. Μακεδονίας για την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Αμανατίδης Γιώργος και έγινε δεκτή  στο Νόμο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης» που ψηφίστηκε πριν λιγες μέρες,  επιλύεται  ένα σημαντικό πρόβλημα στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των μικρών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά ή ηλιοθερμικά συστήματα εγκατεστημένης ηλεκτρικής ισχύος  από 0,5 MW έως 1 MW.

Με τη νέα ρύθμιση  αντιμετωπίζεται ένα μεγάλο πρόβλημα  γραφειοκρατίας, καθώς δεν θα απαιτηθεί πλέον η επιστροφή των φακέλων και η εκ νέου περιβαλλοντική αδειοδότηση με επανυποβολή τους, κάτι που θα επιβάρυνε χιλιάδες  μικροεπενδυτές ΑΠΕ αλλά και τις αρμόδιες Υπηρεσίες με επιπλέον χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  για ακόμη μια φορά τον Βουλευτή Κοζάνης Κο Αμανατίδη Γιώργο για την άμεση ανταπόκρισή στο αίτημα μας  και για τη συνεχή στήριξη των προσπαθειών μας. Ευχαριστούμε επίσης και τους υπόλοιπους βουλευτές της περιοχής που ψήφισαν την τροπολογία αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου που την έκανε δεκτή.

Καλούμε το Υπουργείο να υιοθετήσει τις προτάσεις συλλόγου μας και  όλους τους φορείς της περιοχής να στηρίξουν τις προσπάθειές  των πολλών  τοπικών μικροεπενδυτών  ΑΠΕ  έτσι ώστε το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα  κατανεμημένο σε πολλούς  μικρούς, να παραμένει και να επανεπενδύεται στην περιοχή μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

1. Σιαμπανόπουλος Αντώνιος        Πρόεδρος

2. Αλεξανδρίδης Χαράλαμπος      Α Αντιπρόεδρος

3. Ασλανίδης Γεώργιος                 Β Αντιπρόεδρος

4. Ζιγούρης Φώτης                       Γεν. Γραμματέας

5. Πασχαλίδης Κων/νος                Ταμίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Ξεκίνησαν τα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ στην Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Σε εξέλιξη είναι από τις 9 το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου 2021, ο ...