Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Στέργιος Γκανάτσιος στο TOP CHANNEL για τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο με 6 κρεβάτια – «Το κομβικό σημείο η επιστροφή του Εντατικολόγου από το Μποδοσάκειο»

Ο Στέργιος Γκανάτσιος στο TOP CHANNEL για τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο με 6 κρεβάτια – «Το κομβικό σημείο η επιστροφή του Εντατικολόγου από το Μποδοσάκειο»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL ο διοικητής του Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος.

«Οι ασθενείς θα νοσηλεύονται κανονικά όπως σε μια ΜΕΘ. Η ΜΕΘ δεν θα ανοίξει κατευθείαν με τα 6 κρεβάτια, αλλά σταδιακά οι γιατροί συνεργαζόμενοι μεταξύ τους θα φτάσει και σε περισσότερα κρεβάτια. Έχουμε προετοιμάζει χώρο μεγαλύτερο των 6 κλινών. Ο τελικός στόχος είναι οι 10 κλίνες. Οι 6 κλίνες είναι για covid19. Προφανώς θα μπορεί από οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, εφόσον που είμαστε η μόνη ΜΕΘ που θα έρθει κλίνες, θα έρθει σε εμάς», σημείωσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση για το εάν είναι για ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ ΜΑΦ και ΜΕΘ, όπως γράφτηκε, ο κ. Γκανάτσιος απάντησε πως: «Αυτοί που το λένε αυτό να το αιτιολογήσουν. Θα εξασκούμε διαδικασίες ΜΕΘ. Η διατομεακή ομάδα που θα υποστηρίξει τη ΜΕΘ είναι από 7 άτομα. Σε κανονικές συνθήκες χρειάζονται 6 γιατροί για 4 κρεβάτια».

Πρόκειται για Διατομεακή ομάδα υποστήριξης διασωληνωμένων, ώστε να αποφύγουμε τις πιθανές ορέξεις για να εμπλακούμε τις όποιες νομικές διαδικασίες, χωρίς προκαθορισμένο χρόνο νοσηλείας. Τα άτομα που την απαρτίζουν είναι από πολλούς τομείς, διευκρίνησε.

Σχετικά με το πως θα λειτουργήσει ο ίδιος, απάντησε πως: «Αν θα λειτουργήσει η ΜΕΘ θα είναι γιατί μας δόθηκε η δυνατότητα να τη λειτουργήσουμε αν και μπορεί να καταναλώνουμε σάρκα από τη σάρκα μας. Το κομβικό σημείο ήταν η επιστροφή του εντατικολόγου που είναι αποσπασμένος στο Μποδοσάκειο και θα επιστρέψει. Την ίδια ημέρα που επέστρεψε βγήκαν τα σχέδια για τη λειτουργία της ΜΕΘ».

Επίσης, τόνισε πως δεν πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο που θα πάρει γιατρούς και από άλλες ειδικότητες και για λειτουργήσει ΜΕΘ, λέγοντας πως «οι αναισθησιολόγοι έχουν αρκετοί εμπειρία, οι πνευμονολόγοι είναι αρκετά σχετικοί, οι χειρούργοι αρκετά συχνά διασωληνώνουν, ενώ διαλέχθηκαν αρκετά νέα άτομα για λόγους κόπωσης του προσωπικού».

Ερωτηθείς για την νέα αύξηση σήμερα στα κρούσματα της ΠΕ Κοζάνης (με αριθμό 43 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ), απάντησε πως είναι επειδή συγκεντρώθηκαν rapid από την Κυριακή και τη Δευτέρα. Ωστόσο, τόνισε πως στην περιοχή υπάρχει σοβαρή μείωση συγκριτικά με πριν 20 -25 ημέρες. «Ελπίζω να τηρήσουμε τα μέτρα, αυτά μας προστατεύουν και όχι οι νοσηλευτικές μονάδες που πολύ εύκολα μπορούν να μη νεπαρκούν», κατέληξε.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Διαδικτυακή ημερίδα Μαθηματικών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Κοζάνης το Σάββατο 23 Ιανουαρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της εποχής,  σας προσκαλεί σε διαδικτυακή ημερίδα το Σάββατο ...