Αρχική > Slider > Ο Σ. Γκανάτσιος εκλέχτηκε με 150 ψήφους πρύτανης στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας – Με ερωτηματικά ολοκληρώθηκαν οι πρυτανικές εκλογές

Ο Σ. Γκανάτσιος εκλέχτηκε με 150 ψήφους πρύτανης στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας – Με ερωτηματικά ολοκληρώθηκαν οι πρυτανικές εκλογές

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Έπειτα από μία εκλογική διαδικασία που αμφισβητήθηκε όσο καμία άλλη στην ιστορία του ιδρύματος, ο Στέργος Γκανάτσιος είναι και τυπικά ο νέος πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Σ. Γκανάτσιος που ήταν τελικώς ο μοναδικός υποψήφιος πρύτανης, λόγω της αιφνίδιας παραίτησης από τον δεύτερο γύρο του Σεραφείμ Σαββίδη, έλαβε συνολικά 150 ψήφους και εκλέχτηκε πρύτανης, ενώ υπήρξαν και 38 άκυρα – λευκά. Πιο συγκεκριμένα από τα 90 ψηφίσαντα μέλη ΔΕΠ, ο Σ. Γκανάτσιος έλαβε 70 ψήφους, ενώ υπήρξαν 20 άκυρα – λευκά. Επίσης ψήφισαν 97 διοικητικοί υπάλληλοι, με τις 80 ψήφους να πηγαίνουν στον Σ. Γκανάτσιο και τα 17 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα – λευκά. Να σημειωθεί ότι από τα συνολικά 37 «άκυρα – λευκά» τα περισσότερα ήταν άκυρα και ακυρώθηκαν επειδή ψηφίστηκε ο Σ. Σαββίδης, αν και είχε παραιτηθεί της διαδικασίας. Το αξιοσημείωτο είναι αν και είχε καταθέσει την  παραίτησή του στην εφορευτική επιτροπή, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, εν τούτοις συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο, στο οποίο αναγράφονταν τα ονόματα και των δύο υποψηφίων, δηλαδή του Σ. Γκανάτσιου και του Σ. Σαββίδη. Απλώς υπήρχε ένα «χαρτί» κολλημένο στην πόρτα του εκλογικού τμήματος που έγραφε «ο Σεραφείμ Σαββίδης παραιτήθηκε». Ωστόσο, οι εκλογείς στο ψηφοδέλτιο που έπαιρναν από την εφορευτική επιτροπή αναγράφονταν το όνομά του.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας την Τετάρτη οι υποψήφιοι πρυτάνεις ήταν τρεις: Οι Σ. Γκανάτσιος που ήρθε πρώτος με 39 ψήφους, Σ. Σαββίδης δεύτερος με 37 ψήφους και Παρασκευή Μητλιάγκα τρίτη με 32 ψήφους. Και ενώ προβλέπονταν ένα «ντέρμπυ» για γερά νεύρα στο 2ο γύρο, ήρθε η παραίτηση Σαββίδη σαν «κεραυνός εν αιθρία», η οποία ξάφνιασε τους πάντες. Μετά την παραίτηση, η Παρασκευή Μητλιάγκα κατέθεσε ένσταση, ζητώντας να είναι αυτή στον δεύτερο γύρο αντίπαλη του Σ. Γκανάτσιου, αλλά η ένστασή της απορρίφτηκε από την εφορευτική επιτροπή.

Πάντως, όσο και αν επιμένουν οι Γκανάτσιος και Σαββίδης ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» με την παραίτηση του δεύτερου, είναι πολλοί εκείνοι στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που υποστηρίζουν ότι αυτή η εκλογική διαδικασία, όπως εξελίχτηκε, «υποβαθμίζει το κύρος και την  αξιοπιστία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και ευτελίζει την  πεμπτουσία της δημοκρατίας που είναι οι εκλογές».

Ο «Π» μίλησε με τους δύο πρωταγωνιστές της ημέρας, οι οποίοι επιμένουν ότι δεν υπήρξε τίποτα το μεμπτό. Ο Σ. Σαββίδης ουσιαστικά επανέλαβε την ανακοίνωση που έστειλε το πρωί με μήνυμα στους συναδέλφους του, λέγοντας ότι «μετά το αποτέλεσμα του 1ου γύρου, παραιτήθηκα για το καλό των συναδέλφων και της ενότητας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας». Στο ερώτημα που αντιτείναμε «γιατί η ενότητα υπονομεύονταν με τη συμμετοχή του μέχρι το τέλος της εκλογικής διαδικασίας και αν υπήρξε κάποιο παρασκήνιο στην παραίτησή του», απάντησε ότι «αυτά ίσως τα πούμε εν καιρώ», φράση, η οποία ίσως εμπεριέχει βαθύτερο νόημα.

Ο Σ. Γκανάτσιος υποστήριξε ότι «έγιναν κι’ άλλες φορές εκλογές με έναν υποψήφιο, όχι βεβαίως στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά σε αυτοδιοικητικές εκλογές κ.λ.π., χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα. Τώρα όσο για την παραίτηση του κ. Σαββίδη, αυτό καλύτερα να το ρωτήσετε στον ίδιο, γιατί εγώ δεν γνωρίζω τους λόγους».

Τέλος, ο Σ. Γκανάτσιος ο οποίος ουσιαστικά είχε εκλεγεί πρύτανης πριν από την  ψηφοφορία, σημείωσε ως τα σοβαρότερα προβλήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και τα οικονομικά, ενώ είπε ότι κυριαρχεί το θέμα της ενοποίησης ΤΕΙ – Πανεπιστημίου, το οποίο έβαλε στην ατζέντα το ίδιο το υπουργείο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας