Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ο Παύλος Τσότσος για την αποχώρηση των 12 από τους ΑΝ.ΕΛ.: «Δεν γυρίζουμε πίσω, θα ακολουθήσουμε το δρόμο μας»

Ο Παύλος Τσότσος για την αποχώρηση των 12 από τους ΑΝ.ΕΛ.: «Δεν γυρίζουμε πίσω, θα ακολουθήσουμε το δρόμο μας»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Η αποχώρηση των στελεχών των νομών Κοζάνης και Φλώρινας από τους ΑΝ.ΕΛ. είναι οριστική και αμετάκλητη, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό. Όπως δήλωσε ο Παύλος Τσότσος, ο οποίος είναι ένας από τους 12 αποχωρήσαντες, «δεν μας σταματά τίποτα, δεν γυρίζουμε πίσω, θα ακολουθήσουμε το δρόμο μας», δίνοντας το στίγμα του χάσματος που τους χωρίζει πλέον με την ηγεσία του κόμματος και του προέδρου Πάνου Καμένου, μετά την επιλογή του στο μείζον εθνικό θέμα.

Το μέλος της Συντονιστικής Κοζάνης των ΑΝ.ΕΛ. Π. Τσότσος, με δήλωσή του στους δημοσιογράφους τόνισε: «Δώδεκα στελέχη υποβάλλαμε την παραίτησή μας από την Συντονιστική των ΑΝ.ΕΛ. διότι διαφωνούμε με την τακτική που ακολούθησε το κόμμα μας αν και είχαμε διαφορετική συμφωνία και διαφορετική σκέψη. Πλέον δεν μας σταματά τίποτα, να γυρίσουμε πίσω δεν υπάρχει περίπτωση, θα ακολουθήσουμε το δρόμο μας γιατί πιστεύουμε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

Τα δώδεκα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. που παραιτήθηκαν από τα κομματικά όργανα στα οποία συμμετείχαν και αποχώρησαν από το κόμμα, είναι οι: Μάρκος Βύρλιος (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο), Παναγιώτης Πλακεντάς (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο), Γιάννης Γκουντιός (Συντονιστική Κοζάνης-Πολιτευτής), Πέτρος Γώγος (Συντονιστική Φλώρινας-Γραμματεία Οργανωτικού/Δυτ. Μακεδονία), Γιώργος Γκολιάς (Συντονιστική Κοζάνης), Απόστολος Καλαϊτζόπουλος (Συντονιστική Κοζάνης), Σπύρος Σπυρίδης (Συντονιστική Κοζάνης/Υπεύθυνος Τύπου), Καρυοφύλλης Τσαμόγλου (Συντονιστική Κοζάνης), Παύλος Τσότσος (Συντονιστική Κοζάνης), Αναστάσιος Διαμαντής (Συντονιστική Κοζάνης), Αναστασία Πράπα (Συντονιστική Κοζάνης) και Βασίλειος Χαρακίδας (Συντονιστική Κοζάνης).

Οι ανωτέρω απέστειλαν επιστολή παραίτησης στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο, τονίζοντας ότι «η συμφωνία παραβιάζει σχεδόν σ’ όλα της τα σημεία κάθε κόκκινη γραμμή», «στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος». Καταλογίζουν στον Πάνο Καμμένο ότι «έκανε απολύτως λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων». Του αναγνωρίζουν ωστόσο ότι «είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός» και προσθέτουν ότι «ξεκινήσαμε ένα ταξίδι ψυχής με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες των μνημονίων». Εν κατακλείδι, αφού δηλώνουν ότι «παραμένουμε Ανεξάρτητοι-παραμένουμε Έλληνες», διευκρινίζουν ότι «η αποχώρηση μας από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στην διαπλοκή και στους εκφραστές της σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη, απέναντι σε αυτούς που έφεραν την Πατρίδα μας όμηρο οικονομικών συμφερόντων και στο χείλος της καταστροφής».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας