Αρχική > Πολιτική > Ο Π. Κουκουλόπουλος για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων να μην ανοίξει η αγορά: «Η απορία είναι όμως γιατί ανοίγουν τα σχολεία με τέτοια δεδομένα;»

Ο Π. Κουκουλόπουλος για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων να μην ανοίξει η αγορά: «Η απορία είναι όμως γιατί ανοίγουν τα σχολεία με τέτοια δεδομένα;»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κλειστή η αγορά μόνο στην Κοζανη εισηγούνται οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
Κρίνοντας καλόπιστα την πρόταση υποθέτουμε ότι βασίζεται σε επιδημιολογικά στοιχεία που προφανώς δείχνουν επιβάρυνση πάνω από ένα αποδεκτό επίπεδο. Η απορία είναι όμως γιατί ανοίγουν τα σχολεία με τέτοια δεδομένα όπως επίσης και ποια άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν παράλληλα για να εκτονωθεί η κατάσταση. Η ενδεχόμενη μερική λειτουργία της αγοράς, λόγω των αντιδράσεων, δεν αλλάζει την ουσία που απαιτεί μέτρα πραγματικά και όχι όπως τα περισσότερα από τα περίφημα «έξυπνα» που αποδείχτηκαν μέτρα κατά φαντασία. Τέτοια μέτρα είναι:
-Άνοιγμα των σχολείων τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα από την υπόλοιπη χώρα.
-Εκτεταμένοι έλεγχοι με έμφαση στην τήρηση της καραντίνας για όσους έχει επιβληθεί. .
-Υποχρεωτικά τεστ σε όλες τις λειτουργίες που δεν διακόπτουν και χαρακτηρίζονται από μεγάλο συγχρωτισμό (Μονάδες και εργοτάξια ΔΕΗ, Super Market, βιομηχανίες, τράπεζες κλπ).
-Επιτάχυνση του εμβολιασμού στην περιοχή που σήμερα κινείται κάτω από το μέσο όρο της χώρας.
Πιθανά να υπάρχουν και άλλες χρήσιμες προτάσεις, όμως αυτό που έχει μεγάλη σημασία σήμερα είναι να έχουμε μια φωνή και πολύ δυνατή. Οι αρχές του τόπου και οι εκπρόσωποι μας ας συντονιστούν αυτή τη φορά γιατί κυριολεκτικά δεν πάει άλλο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στις σχέσεις του Γιώργου Αδαμίδη με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται σαββατιάτικο σχόλιο της εφημερίδας «Παραπολιτικά»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στις σχέσεις του Γιώργου Αδαμίδη με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται σαββατιάτικο σχόλιο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αναφέροντας σχετικά: «Πέρασε ...