Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης έρχεται στην Κοζάνη

Ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης έρχεται στην Κοζάνη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Ο Γιάννης Πετρίδης ένα βράδυ στην Κοζάνη»

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 20:00
ΔηΠε Θεάτρο Κοζάνης Κεντρική Σκηνή /Αίθουσα Τέχνης

Θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ Once in a Lifetime
Και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

Ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους μουσικούς παραγωγούς της Ελλάδας, υπεύθυνος για την μακροβιότερη ραδιοφωνική εκπομπή παγκοσμίως και εραστής της αγγλοαμερικανικής μουσικής σκηνής, ο διαχρονικός Γιάννης Πετρίδης, θα μοιραστεί μαζί μας το πάθος του για τη μουσική, θα μας μιλήσει για το ξεκίνημά του στο ραδιόφωνο και θα μας αποκαλύψει στιγμές της προσωπικής του ιστορίας, ένα βράδυ στην Κοζάνη.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ της κινηματογραφίστριας Νικόλ Αλεξανδροπούλου, που είναι για τη ζωή του Γιάννη Πετρίδη, «Once in a Lifetime». Ακολουθώντας το έργο του, μέσα από τις προσωπικές του εξομολογήσεις, παίρνουμε μια γεύση από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, ξεκινώντας από την Ομόνοια όπου γεννήθηκε μέχρι τους αχανείς δρόμους της Καλιφόρνια.

Η ταινία, που αναφέρεται σε μία παράλληλη πορεία από τα χρόνια του ’50 μέχρι τις μέρες μας, τόσο της μουσικής, όσο και της πατρίδας μας, θα δώσει σίγουρα την αφορμή για μία ενδιαφέρουσα συνομιλία μεταξύ του κοινού και των δημιουργών της ταινίας Γιάννη Πετρίδη και Νικολ Αλεξανδροπούλου, με θέμα τις εξελίξεις στη μουσική.

Σενάριο – Σκηνοθεσία :Νικόλ Αλεξανδροπούλου

Ο Γιάννης Πετρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Το 1975 ξεκίνησε στην Ελληνική Ραδιοφωνία την εκπομπή ‘’Ποπ Club’’ όπου αργότερα μετονομάστηκε σε ‘’Από τις 4 στις 5’’ και κατάφερε να μείνει στον αέρα για 39 χρόνια στην ίδια συχνότητα, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως η μακροβιότερη καθημερινή μουσική εκπομπή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλούς γνωστούς Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες, όπως ο David Byrne, οι Dire Straits, ο John Barry, ο Ennio Morricone, ο Joe Cocker, ο Nick Cave, οι Roxy Music, ο Rory Gallagher και πολλοί άλλοι. Το 1978 δημιούργησε το περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ, που αφορούσε όλες τις μουσικές εξελίξεις της ξένης κυρίως μουσικής. Έχει συνεργασθεί κατά καιρούς με μεγάλες ελληνικές εφημερίδες, όπως η Μεσημβρινή, η Ελευθεροτυπία και το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στην πρώτη του μορφή. Είναι κάτοχος μίας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές μουσικές συλλογές στον κόσμο και οι γνώσεις του καλύπτουν πολλά μουσικά είδη καθώς έχει αφιερώσει την ζωή του στην μουσική, καταφέρνοντας να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου στο Rock and Roll Hall Of Fame.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team