Επειδή κάθε μέρα ανακοινώνονται πόσα κρούσματα έχουμε στην Π.Ε. Κοζάνης και αυτό θεωρείται ενημέρωση, καλύτερα να μην ανακοινώνονται καθόλου με αυτόν τον ελλιπή τρόπο, γιατί μπερδεύουν τον κόσμο περισσότερο. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται ως εξής:
- πόσα τεστ γίνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ
- πόσα τεστ γίνονται καθημερινά από ιδιώτες γιατρούς
- πόσα από αυτά τα τεστ είναι θετικά
- αν τα τεστ προέρχονται από αυτούς που προσέρχονται αυτοβούλως ή αν γίνονται τυχαία σε ένα μέρος του πληθυσμού
- αν υπάρχουν κάπου μαζικά κρούσματα.
Γιατί πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες με αυτόν τον τρόπο;
Διότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο ποιο σωστός και ο ποιο υπεύθυνος πολίτης.
Ενεργοποιείται και προσπαθεί με διάφορα μέσα όπως τηλέφωνο, συστάσεις, οδηγίες κ.τ.λ, να ενημερώσει τον περίγυρο του και ευρύτερα και έτσι αρχίζει μια συζήτηση που στο τέλος θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε να εφαρμοσθούν καλύτερα τα μέτρα που εξαγγέλλονται από τα επίσημα όργανα του κράτους.
Η δύναμη της κοινωνίας όταν ενημερώνεται σωστά είναι απεριόριστη, να μην υποτιμηθεί.
Αν νομίζουν κάποιοι που γνωρίζουν την αλήθεια των αριθμών ότι μόνο αυτοί μπορούν να καθησυχάσουν ή να πείσουν την κοινωνία να κάνει υπομονή, να μην έχει άγχος, φόβο ή να έχει εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα, κάνουν λάθος.
Η παθητική και αρνητική στάση μέρους της κοινωνίας, οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση και έτσι οι πολίτες ακούνε ότι λέγεται από εδώ και από εκεί, άγεται και φέρεται από διάφορες φήμες και από οποιαδήποτε δήθεν έγκυρη πηγή. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο φόβος και το άγχος και κλονίζεται η εμπιστοσύνη στα όργανα του κράτους.
Όταν το κράτος εξήγγειλε τα περιοριστικά μέτρα για την Π.Ε. Κοζάνης, είχαμε τα ίδια κρούσματα που έχουμε έως σήμερα. Τι δεν πάει καλά;
Με αγωνία,
Νικόλαος Αμαραντίδης,
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός.
6909043174