Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ο Κώστας Μουσουρούλης(Συντονιστής για τη Δίκαιη Μετάβαση) αποκλειστικά στον «Π»: «Μέλημά μας να μη ζημιωθεί κανένας άνθρωπος στη Δυτική Μακεδονία»- «Έχω περπατήσει στα ορυχεία»- Ανάληψη καθηκόντων από την 1η Μαρτίου

Ο Κώστας Μουσουρούλης(Συντονιστής για τη Δίκαιη Μετάβαση) αποκλειστικά στον «Π»: «Μέλημά μας να μη ζημιωθεί κανένας άνθρωπος στη Δυτική Μακεδονία»- «Έχω περπατήσει στα ορυχεία»- Ανάληψη καθηκόντων από την 1η Μαρτίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

«Προσπάθειά και μέλημά μας είναι να μην ζημιωθεί κανένας άνθρωπος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας».

Με αυτά τα λόγια ο Κώστας Μουσουρούλης, μιλώντας από τις Βρυξέλλες αποκλειστικά στον «Π», έδωσε το στίγμα και τις πρώτες του σκέψεις με αφορμή τον ορισμό του από την Ελληνική Κυβέρνηση στη θέση του Συντονιστή για τη Δίκαιη Μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη.

Η ανάληψη των καθηκόντων του επίσημα θα γίνει την 1η Μαρτίου, με τον Κώστα Μουσουρούλη, να επιστρέφει στην Ελλάδα ως αποσπασμένος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία εργάζεται τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα αυτή την περίοδο βάση του είναι η Κύπρος, όπου και εκπροσωπεί την Ε.Ε. σε διάφορα θέματα.

Ο συντονιστής για τη δίκαιη μετάβαση, είναι καλός γνώστης της περιοχής, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στη Δυτική Μακεδονία και όπως τονίζει στον «Π» η εμπειρία του από την προηγούμενη θητεία τόσο στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων, όσο και στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Ενέργειας.

Μάλιστα έχει έρθει ουκ ολίγες φορές στην περιοχή τονίζοντας με έμφαση πως «έχω περπατήσει στα ορυχεία και ξέρω καλά τι συμβαίνει».

Παράλληλα ο κ. Μουσουρούλης παραδέχεται πως το εγχείρημα είναι δύσκολο, καθώς μια περιοχή αλλάζει το οικονομικό και κοινωνικό της μοντέλο και σημειώνει ότι «όλοι πρέπει να εργαστούμε ώστε να διασφαλιστεί ένα σίγουρο μέλλον για την περιοχή».

Η εμπειρία του σε ευρωπαϊκές διαδικασίες και στο χειρισμό απορρόφησης κονδυλίων, είναι μερικοί από τους λόγους της επιλογής Μουσουρούλη στη θέση του συντονιστή για τη δίκαιη μετάβαση, με τον πρώην Υπουργό να σημειώνει πως η παρουσία του στη Δυτική Μακεδονία θα είναι συχνή και δεδομένη, αφού φυσικά ενημερωθεί πλήρως για όσα σχεδιάζονται από πλευράς κυβέρνησης αλλά και τους τοπικούς φορείς.

Ζήσης Πιτσιάβας

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας