Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ο καθηγητής σεισμολογίας ΑΠΘ Θεόδωρος Τσάπανος για τη σεισμική δραστηριότητα στη Φλώρινα

Ο καθηγητής σεισμολογίας ΑΠΘ Θεόδωρος Τσάπανος για τη σεισμική δραστηριότητα στη Φλώρινα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ο Φλωρινιώτης, καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Θεόδωρος Τσάπανος αναφέρθηκε σε σχόλιό του στο facebook γύρω από τη σεισμική δραστηριότητα που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Φλώρινας. Ο ίδιος είναι καθησυχαστικός, γράφοντας χαρακτηριστικά:

 

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ.

ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ /ΤΟΠΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ.

Είναι μικρού μεγέθους σεισμοί γύρω από το χωριό Εθνικό. Το μικρό τους εστιακό βάθος καθώς και η μικρή απόσταση τους από την πόλη τους κάνει ιδιαίτερα αισθητούς. Εκ πρώτης όψεως οφείλονται σε μικρορήγματα που έχουν εντοπισθεί στην περιοχή αυτή.

ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ Η ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΧΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΒΟΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΦΑΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team