Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Ο Κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε ερώτηση του e-ptolemeos.gr: «Η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη θα έχουν μια δίκαιη μετάβαση» (VIDEO)

Ο Κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε ερώτηση του e-ptolemeos.gr: «Η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη θα έχουν μια δίκαιη μετάβαση» (VIDEO)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«Η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη θα έχουν μια δίκαια μετάβαση, ακριβώς γιατί υπάρχει ένα ολιστικό πρόγραμμα, μια στήριξη με Ευρωπαϊκούς και με εθνικούς πόρους, αλλά και ένα ήδη εκδηλωμένο ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές – σοβαρούς, Έλληνες και ξένους- να πάνε να επενδύσουν σε περιοχές που ήταν μέχρι τώρα ενεργειακή μονοκαλλιέργεια, σχεδόν». Τα παραπάνω δήλωσε, πριν από λίγο στο πλαίσιο της παρουσίασης του σχεδίου για την απολιγνιτοποίηση, ο ΥΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας στην ερώτηση του «Π» και του Ζήση Πιτσιάβα, για το Master plan και τις επιπτώσεις του στη Δυτική Μακεδονία.

Στο ίδιο video, συμπληρώνοντας την απάντηση του υπουργού, ο συντονιστής δίκαιης μετάβασης, Κωστής Μουσουρούλης, απαντάει πως θα υπάρχει ένα ξεχωριστός νόμος, δίνοντας επιπλέον κίνητρα για επενδύσεις στις λιγνιτικές περιοχές.

Η ερώτηση, του «Π» έχει ως εξής:

«Στην περιοχή υπάρχουν οι εξής βασικοί προβληματισμοί μετά και την ανάγνωση του Master Plan. Πως και πότε θα αναπληρώνεται κάθε θέση εργασίας η οποία θα χάνεται από την αναστολή της λιγνιτικής δραστηριότητας Αν αυτές οι θέσεις θα είναι το ίδιο καλά αμειβόμενες με αυτές που θα χαθούν Αν το θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίηση του σχεδίου θα είναι ανάλογο με αυτό της υπόλοιπης χώρας, καθυστερώντας ενδεχομένως τις διαδικασίες Και τέλος αν η Δυτική Μακεδονία θα αποτελέσει μια ειδική ζώνη σοβαρών κινήτρων που θα προσελκύσουν επενδύσεις, ενδεχομένως και ως μια ειδική φορολογική ζώνη. Εφόσον τα προηγούμενα δεν υλοποιηθούν πόσο Δίκαιη και όχι Βίαιη θα είναι η Μετάβαση που έχει σχεδιαστεί;».

Δείτε τι απάντησαν, αναλυτικά, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κωστής Μουσουρούλης:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σε ποια σχολεία σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Σιάτιστα κλείνουν με σημερινές αποφάσεις, τμήματα λόγω κρουσμάτων COVID-19

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Νέες αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας τμημάτων σχολείων εκδόθηκαν σήμερα στο Νομό Κοζάνης, λόγω εμφάνισης ...