Αρχική > Ελλάδα > Ο Ιβάν Σαββίδης για τη Γενοκτονία των ποντίων: Στα ποντιακά όλη η συνομιλία με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη [βίντεο]

Ο Ιβάν Σαββίδης για τη Γενοκτονία των ποντίων: Στα ποντιακά όλη η συνομιλία με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη [βίντεο]

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης μίλησε στην αφιερωματική εκπομπή του OPEN για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και στον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, θέλοντας να απευθύνει μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.

Ανήμερα της μαύρης επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο κ. Σαββίδης μιλώντας στα Ποντιακά, τόνισε πως «κάθε ημέρα θα πρέπει να είναι ημέρα μνήμης» και πως «δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τις δυσκολίες και τις ταλαιπωρίες που πέρασαν οι δικοί μας».

Φυσικά η συζήτηση με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη έγινε στα ποντιακά, «τη μητρική του γλώσσα» όπως δήλωσε ο κ. Σαββίδης, ο οποίος συνεχίζοντας είπε πως «στα ποντιακά σκέφτομαι, με τα ποντιακά ζω και με τα ποντιακά θα φύγω».

Τέλος, ο κ. Ιβάν Σαββίδης έδωσε το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, και της ενότητας. Δήλωσε χαρακτηριστικά «φτάνει πια με το κλάμα» και εξέφρασε την πεποίθηση πως «εφόσον ζήσαμε ταλαιπωρημένοι, ξυπόλητοι με τα πικρά δάκρυα της ξενιτιάς, πρέπει τώρα να είμαστε μαζί, πρέπει επιτέλους να ενωθούμε».

Πηγή:ergasia-press 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Νέο Σοκ στην Εστίαση με τα νέα μέτρα για τους Ανήλικους ηλικίας από 5 έως 17 ετών»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Έντονη είναι η αντίδραση των επιχειρηματιών της Εστίασης και της κυβέρνησης από τα μέτρα για τον Covid -19 ...