Αρχική > Slider > Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς ξανάρχεται στον Πεντάλοφο – Με ανεκπλήρωτη την υπόσχεση για τα προσφυγόπουλα!

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς ξανάρχεται στον Πεντάλοφο – Με ανεκπλήρωτη την υπόσχεση για τα προσφυγόπουλα!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με μία υπόσχεση ανεκπλήρωτη επισκέπτεται ξανά τον Πεντάλοφο ο Νίκος Παππάς, έξι ολόκληρους μήνες από την επίσκεψή του στα τέλη Ιανουαρίου. Είχε υποσχεθεί τότε στη φιλόξενη κοινότητα Πενταλόφου και στον πρόεδρο Κώστα Χονδροκώστα, ότι θα δώσει άμεση εντολή για να καταστεί δυνατή η φιλοξενία 40 προσφυγόπουλων από την Συρία, στην Μαθητική Εστία Πενταλόφου.

Μάταια όμως η φιλόξενη και ανοιχτή στην διαφορετικότητα, τοπική κοινωνία περιμένει τα κατατρεγμένα από τον πόλεμο παιδιά να τα φιλοξενήσει και να τα περιλάβει με στοργή και αγάπη, όπως κάνει κάθε χρόνο με τα 25 παιδιά που φιλοξενεί από την Αλβανία ή όπως έκανε πριν από δύο χρόνια με την φιλοξενία 50 παιδιών από την εμπόλεμη τότε Ουκρανία. Τα παιδιά του πολέμου από την Συρία δεν έφτασαν ποτέ στην Μαθητική Εστία Πενταλόφου, καθώς η δέσμευση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, δεν είχε κανένα αντίκρισμα, αν και διαβεβαίωνε τους δημότες του Πενταλόφου, την Κοινοτική και την Δημοτική Αρχή, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ότι «θα τρέξει τις διαδικασίες» για να έρθουν τα προσφυγόπουλα. Να σημειωθεί ότι και ο δήμος Βοΐου ζητούσε την φιλοξενία των προσφυγόπουλων με ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο διάβασε ο Κ. Χονδροκώστας στον φιλοξενούμενο υπουργό.

Φανταστείτε πως τότε ο κορυφαίος υπουργός και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε χαρακτηρίσει τον Πεντάλοφο ως «παράδειγμα προς μίμηση», υπογραμμίζοντας πως «δίνει μάθημα ζωής και αλληλεγγύης σε όσους η χώρα μας θα επιθυμούσαν να έχει μία άλλη στάση στο προσφυγικό», ενώ τόνιζε με έμφαση ότι «θα βάλουμε ψηλά τον πήχη, ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια», και διαβεβαίωνε πως «η χρηματοδότηση θα έρθει στο ίδρυμα Νεότητας, για τη στελέχωση και τη λειτουργία της δομής».

Έτσι λοιπόν, λόγω της κυβερνητικής ανακολουθίας,  τα 50 προσφυγόπουλα από την Συρία έχασαν την ευκαιρία να γλιτώσουν από τη δίνη του πολέμου και να βρεθούν στην φιλόξενη αγκαλιά της κοινωνίας του Πενταλόφου η οποία όντως αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση», διδάσκει ήθος και παραδίδει μαθήματα αλληλεγγύης.

Σε κάθε περίπτωση οι Πενταλοφίτες περιμένουν με ενδιαφέρον να δουν αν ο υπουργός θα ξαναθυμηθεί το θέμα ή τέλος πάντων πως θα δικαιολογήσει την κυβερνητική αδράνεια. Πάντως, το «e-ptolemeos.gr» έθεσε το ζήτημα στον κοινοτάρχη Κ. Χονδροκώστα, ο οποίος δήλωσε πως «δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση». Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας που είχαν αναλάβει την επίλυση του προβλήματος, δηλώνουν ότι για να δοθούν χρήματα για την βελτίωση των δομών, την πρόσληψη προσωπικού, μεταφραστών κ.λ.π., πρέπει να υπάρχει μία ΜΚΟ, η οποία θα διαχειριστεί τα κονδύλια, αλλά η εμπειρία για τις ΜΚΟ δεν είναι και τόσο θετική.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας