Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Ο Γερ. Θωμάς αποδομεί Καρυπίδη και ΣΥΡΙΖΑ για το Φυσικό Αέριο στη Δυτική Μακεδονία

Ο Γερ. Θωμάς αποδομεί Καρυπίδη και ΣΥΡΙΖΑ για το Φυσικό Αέριο στη Δυτική Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Όχι μόνο αιχμές, αλλά και επίθεση έκανε στον πρώην Περιφερειάρχη Θοδωρή Καρυπίδη και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας του αδράνεια, ο Υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς από τη Βουλή των Ελλήνων δίνοντας συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι έχει γίνει αλλά κυρίως για το τι δεν έχει γίνει στην υπόθεση της παροχής φυσικού αερίου και της κατασκευής των αντίστοιχων υποδομών στη Δυτική Μακεδονία.

Είναι η πρώτη φορά που ένα κυβερνητικό στέλεχος αναδεικνύει ελείμματα στους αυτοδιοικητικούς χειρισμούς με τόσο έντονο και αφοπλιστικό τρόπο και μάλιστα από το Βήμα της Βουλής. Τα όσα είπε ο Υπουργός την Παρασκευή στη Βουλή, έχει αναδείξει το προηγούμενο διάστημα με εκτενή ρεπορτάζ ο «Πτολεμαίος»
Μερικές από τις κρίσιμες φράσεις του Γεράσιμου Θωμά:
 – «Ουδέποτε η προηούμεη Περιφερειακή Αρχή της Δυτ έβγαλε πρόσκληση για να ενταχθεί το έργο στο ΠΕΠ ΔΜ. Είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς πρόβλεψη υλοποίησης, επομένως ήταν μία ανακοίνωση».
 – «Το συγκεκριμένο έργο της ΠΔΜ, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΔΕΔΑ που κατατέθηκε στη ΡΑΕ προς έγκριση την προηγούμενη εβδομάδα ύστερα από επικαιροποίηση.»
  – «Γιαυτά τα έργα, πρέπει να ξέρεουμε πως η τροφοδοσία τους θα γίνει μέσω εξόδου του Αγωγού ΤΑΡ στην Ποριά Καστοριάς, και η κατασκευή του σταθμού εξόδου θα πραγματοποιηθεί από τον ΔΕΣΦΑ, που θα αναλάβει τη λειτουργία του Σταθμού. Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κάνει τις ανακοινώσεις, δεν είχε καν προβλέψει ότι θα υπάρχει έξοδος του ΤΑΡ ώστε να υπάρχει φυσικό αέριο για να τροφοδοτήσει.
  – «Σε ότι αφορά τους Ενεργειακούς Δήμους (Κοζάνης Εορδαίας, Φλώρινας Αμυνταίου), δεν είχε ζητηθεί ποτέ από τη ΔΕΔΑ να μελετήσει τεχνικοοικονομικά το πρότζεκτ».
Δείτε όλη την εισήγηση του Υφυπουργού από το βίντεο του alphafm.gr


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ
 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team