Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > O Γ. Τοπαλίδης απαντά στον Κ. Γαβρόγλου για τα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

O Γ. Τοπαλίδης απαντά στον Κ. Γαβρόγλου για τα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


O Γ. Τοπαλίδης απαντά μέσω facebook στον Κ. Γαβρόγλου για τα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης: 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της νέου ακαδημαϊκού χάρτη που έχει διαμορφωθεί, μπορεί και θέλει (σύμφωνα με όσα δημόσια γνωρίζουμε) να λειτουργήσει τα νέα Τμήματα, και επιπλέον, διαθέτει τον απαραίτητο σχεδιασμό που απαιτείται για την ίδρυση τους. Στρατηγικός στόχος του Πανεπιστημίου για τα νέα Τμήματα είναι να παρέχουν άρτια επιστημονική γνώση, με εξειδικευμένο ακαδημαϊκό(εκπαιδευτικό) προσωπικό, να διαθέτουν κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές και να είναι σύγχρονα και ανταγωνιστικά, ώστε να σταθούν ακαδημαϊκά και επιστημονικά εντός και εκτός Ελλάδας. Δυστυχώς, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει ότι αναστέλλεται η λειτουργία νέων Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Γαβρόγλου, παρέλειψε, βέβαια, να αναφέρει oτι προβλέπει ο Νόμος, που ο ίδιος συνέταξε και ψήφισε σχετικά με την ίδρυση των νέων Τμημάτων:
«η έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας των οποίων καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου που εκδίδεται ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
Η απόφαση αυτή εκδίδεται έως τις τριάντα 30 Απριλίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της ακαδημαϊκής λειτουργίας. Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου είναι αποκλειστική.».
Όπως λοιπόν αναφέρει ρητά ο Νόμος Γαβρόγλου, και εφόσον η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου δεν έχει καταθέσει την πρότασή της, η λειτουργία των νέων Τμημάτων ( με βάση το νόμο Γαβρόγλου) θα μπορούσε να ξεκινήσει το νωρίτερο από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Συνεπώς σήμερα ζητούμενο είναι η κατάθεση από το πανεπιστήμιο της πρότασης λειτουργίας στην Α.ΔΙ.Π. και στην συνέχεια η λειτουργία τους .

Τοπαλίδης Τρ. Γεώργιος
Ε.ΔΙ.Π. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team