Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Γ. Κασαπίδης στο Top Channel για την καραντίνα σε Δαμασκηνιά & Δραγασιά – Κανένα θετικό κρούσμα σε Φλώρινα και Γρεβενά

Ο Γ. Κασαπίδης στο Top Channel για την καραντίνα σε Δαμασκηνιά & Δραγασιά – Κανένα θετικό κρούσμα σε Φλώρινα και Γρεβενά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην καραντίνα που τέθηκαν τα δύο χωριά του Βοϊου Κοζάνης αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τις δύο περιοχές, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Top Channel ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Εκεί, στη Δαμασκηνιά, έχει αυξημένη συγκέντρωση κρουσμάτων και ήδη βεβαιώθηκε ότι άλλες 7 οικογένειες έχουν συμπτώματα με πυρετό, βήχα και αναπνευστικά και είναι στο σπίτι. Ζήτησα από τον υφυπουργό να ενταχθούν τα δύο χωριά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η Δραγασιά μπήκε σε αυτή την κατάσταση λόγω καταγωγής του 90χρονου. Εκεί η οικογένεια του έχει μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πρόκειται για λιγότερο από 30 ανθρώπους στη Δραγασιά και λιγότερο από 70 στη Δαμασκηνιά. Ελπίζουμε ότι δεν θα μας ξεφύγει η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης.

Ο ίδιος τόνισε πως θα εξειδικευτούν τα μέτρα και τις δράσεις για τις δύο περιοχές, κάνοντας έκτακτη σύσκεψη απόψε το βράδυ.

Για την Καστοριά και το ό,τι δεν τέθηκε ακόμη σε καραντίνα, ο περιφερειάρχης είπε πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κρίνει ότι δεν είναι ανησυχητική η εξέλιξη του φαινομένου.

Ο ίδιος επίσης, αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα δειγμάτων σε Φλώρινα και Γρεβενά, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα θετικό κρούσμα σε Φλώρινα και Γρεβενά.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε ένα ύποπτο κρούσμα στην αποκεντρωμένη διοίκηση, όπου και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να μείνει σπίτι του σύμφωνα με τις οδηγίες, ώστε να δούμε στο μέλλον μείωση των κρουσμάτων.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team