Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ο διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου στον VivaGR «Λειτουργούμε υπό καθεστώς πίεσης αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη»

Ο διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου στον VivaGR «Λειτουργούμε υπό καθεστώς πίεσης αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ξεπερνάει τους 60 νοσηλευόμενους με κορωνοϊό το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ακόμη 5 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την πίεση να αυξάνεται αλλά την κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη, λόγω της προσπάθειας που γίνεται από τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο VivaGR ο διοικητής του Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου: «Είμαστε σε ένα καθεστώς πίεσης αλλά είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται πάνω από 60 ασθενείς, κυρίως από την Πτολεμαΐδα, αλλά και από όμορες περιοχές Αμυνταίου και Φλώρινας. Η ΜΕΘ είναι κατειλημμένα τα 5 από τα 6 κρεβάτια, αλλά η όλη διαχείριση είναι τέτοια ώστε το νοσοκομείο να συνεχίζει να λειτουργεί, και ως νοσοκομείο αναφοράς αλλά και για τα υπόλοιπα περιστατικά».

Στο δεύτερο κύμα, από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και τον Οκτώβριο το νοσοκομείο, προσέθεσε ο ίδιος, το νοσοκομείο είχε παρόμοια πίεση και είχε ανταποκριθεί και τότε όπως και σήμερα, παρά τις ελλείψεις σε γιατρούς, προσθέτοντας πως υπάρχει η υποστήριξη και από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανταποκριθεί.

«Έχει επέλθει κόπωση, αλλά το καθήκον είναι πάνω από όλα, για αυτό και ευχαριστούμε για όσα κάνουν τους γιατρούς και νοσηλευτές. Και με την πρόσφατη του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη διαπιστώθηκε η ανταπόκριση που υπάρχει για την πανδημία και έγινε εκτενής συζήτηση παρουσία όλων ων στελεχών του νοσοκομείου και τους συνεχάρη όλους για τις υπηρεσίες τους», σημείωσε επίσης.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες γιατρούς, ο κ. Παπασωτηρίου τόνισε ότι είναι ανοιχτοί προς ιδιώτες γιατρούς ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, και έγινε έκκληση και στον ιατρικό σύλλογο σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών αλλά η ανταπόκριση μέχρι και σήμερα είναι μηδενική.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν κενά κρεβάτια αυτή τη στιγμή, ο κ. Παπασωτηρίου απάντησε πως μέχρι τώρα το νοσοκομείο κατάφερε και παίρνει χωρίς να έχει διώξει περιστατικά, καθώς έγινε σχετική ανάπτυξη κλινών, ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής η πίεση να είναι διαχειρίσιμη.

Επίσης, υπάρχουν σχέδια από πλευράς νοσοκομείου για κάθε πιθανό σενάριο, με τον διοικητή να υπενθυμίζει πως το Μποδοσάκειο ξεκίνησε με 24 κλίνες νοσηλείας και έφτασε σήμερα στις 80. «Η ανταπόκριση είναι άμεση, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία, ώστε να προσφέρουμε και νέες κλίνες».

Ακόμη, ο κ. Παπασωτηρίου ανέφερε ότι σε σχέση με το πρώτο και δεύτερο κύμα πανδημίας οι ηλικίες των νοσηλευομένων είναι μικρότερες κατά μέσο όρο, από 60 έως 70 ετών. Σε αυτό συνέβαλε και ο εμβολιασμός, θωρακίζοντας τους πολίτες, ενώ και τα προτόκολλα που εφαρμόζει το νοσοκομείο σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει μειώσει το χρόνο νοσηλείας ασθενών.

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε από αρχές Ιανουαρίου, και μέχρι σήμερα κυλάει πολύ καλά και δεν έχει χαθεί ούτε μια δόση μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος επέστησε στον κόσμο να κάνει λίγη υπομονή, ενώ ήδη οι εμβολιασμοί εντείνονται, καλώντας να τηρούν τα μέτρα ώστε να δούμε φως στο τούνελ.
Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει πρόθεση και για το Μποδοσάκειο να στείλει, πιθανώς, ασθενής στην ιδιωτική κλινική Euromedica, ο κ. Παπασωτηρίου απάντησε πως το νοσοκομείο έχει κατορθώσει να νοσηλεύει όλα τα περιστατικά και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...