Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει τον Κόμβο Καινοτομίας και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων STEM

Ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει τον Κόμβο Καινοτομίας και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων STEM

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την δικτύωση και διασύνδεση του Δήμου Κοζάνης με τον Κόμβο Καινοτομίας και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων STEM, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, στο πλαίσιο της ημερίδας εκπαιδευτικής ρομποτικής-STEM,  που διοργάνωσε το  ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και ο Συντονιστής Εκπ. Έργου ΠΕ86 Πληροφορικής σε συνεργασία με το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας κόμβος καινοτομίας, προσανατολισμένος στη μάθηση, στην πόλη της Κοζάνης με εμβέλεια σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο. Να αναδείξει το ανθρώπινο εκπαιδευτικό δυναμικό και την υπεραξία του, αλλά και να συνεισφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία και μάθηση out-of-the-box. Ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε πως «Ο Δήμος Κοζάνης θα στηρίξει ενεργά το εγχείρημα αυτό παρέχοντας τον χώρο που θα στεγαστεί ο Κόμβος Καινοτομίας και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων STEM».

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς που παρίστανται στην διαδικασία, ότι ο Δήμος Κοζάνης προτίθεται να παρέχει οικονομική στήριξη σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα δηλώσουν συμμετοχή  στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση. Ο εν λόγω διαγωνισμός διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους, χωρίς να επιβάλλει σε μαθητές και τις οικογένειες τους τη χρήση συγκεκριμένων «κλειστών» προϊόντων.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Πώς κατανέμονται τα σήμερα κρούσματα στην περιοχή

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Τα σημερινά κρούσματα στην περιοχή κατανέμονται ως εξησ: Δύο στο δήμο Κοζάνης, 1 στο δήμο Βελβεντού, 2 ...