Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ο Δήμος Εορδαίας αναλαμβάνει το χρέος 5 εκ. ευρώ της ΔΕΥΑΕ προς τη ΔΕΗ

Ο Δήμος Εορδαίας αναλαμβάνει το χρέος 5 εκ. ευρώ της ΔΕΥΑΕ προς τη ΔΕΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε εκτός ημερησίας διάταξης θέμα, που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, στην συνεδρίαση της Τετάρτης, αποφασίστηκε ο Δήμος Εορδαίας να αναλάβει το χρέος της ΔΕΥΑΕ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης) που ανέρχεται σε 5.073.400 ευρώ.

Πρόκειται για οφειλές προς τη ΔΕΗ για την κατανάλωση ρεύματος από το 1983 μέχρι το 2010. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η ΔΕΗ πιέζει για τις οφειλές αυτές και απειλεί μάλιστα με διακοπές ρεύματος στους Δήμους Βοΐου και Σερβίων – Βελβεντού (τοπικά) και είναι έτοιμη να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά κόβοντας το ρεύμα ή προχωρώντας σε κατασχέσεις.

Ο Δήμος Εορδαίας, με βάση το γεγονός ότι προ 15 ημερών σε μια σχετική σύσκεψη στην Περιφέρεια είχε λεχθεί να βρεθεί μια λύση,  αποφάσισε σήμερα με απόφασή του να εντάξει τα χρέη της ΔΕΥΑ Εορδαίας στα ληξιπρόθεσμα.  Όπως τονίστηκε, είναι υποχρεωμένος να λάβει μια τέτοια απόφαση για να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος στην επιχείρηση.

Η μόνη που διαφώνησε ήταν η Αντωνία Χόλμπα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νυμφαίο: Το χωριό στη Φλώρινα που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Οι περισσότεροι το έχουν συνδυάσει με το χειμώνα, καθώς το χιονισμένο τοπίο ολόγυρά του το κάνει πραγματικά ...