Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Ο απόηχος των εσωκομματικών της ΝΔ – Από τα παραπολιτικά του Παλμού 16/05/2018

Ο απόηχος των εσωκομματικών της ΝΔ – Από τα παραπολιτικά του Παλμού 16/05/2018

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Με επιτυχία οι εσωκομματικές διαδικασίες

Με ξεχωριστή τάξη και εντυπωσιακή συμμετοχή οργανωμένων και οικονομικά τακτοποιημένων μελών, διενεργήθηκαν την Κυριακή, εσωκομματικές εκλογές εν όψει του συνεδρίου του κόμματος το προσεχές φθινόπωρο.

Οι εκλογές περιλάμβαναν ψηφοφορία σε 4 εκλογικά κέντρα, σε αντίστοιχους Δήμους, Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου και Σερβίων – Βελβεντού.

Σε κάθε εκλογικό κέντρο υπήρχαν τρεις κάλπες. Μία για εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ και Διοικητικού Συμβουλίου Νομαρχιακής Επιτροπής. Μία για εκλογή προέδρου τοπικής οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) και Διοικητικού Συμβουλίου και τέλος, μία για εκλογή συνέδρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ ψήφισαν πάνω από 1500 μέλη, ενώ για εκλογή ΔΗΜΤΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ψήφισαν περίπου 600 μέλη οικονομικά τακτοποιημένα.

Ήταν μία υγιής διαδικασία, με κυρίαρχο στοιχείο, αυτό της ανανέωσης και είναι βέβαιο, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε ένα μεγάλο βήμα στο θέμα της εσωτερικής του αναδιοργάνωσης, με την  προσέλευση  πολλών νέων μελών.

 

Υπόθεση Πτολεμαΐδας η εκλογή της ΝΟΔΕ – Ν.Δ.  

Πρωταγωνιστής στην εσωτερική εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάδειξη προέδρου της ΝΟΔΕ Κοζάνης ήταν η περιοχή της Εορδαίας.

Εκτός του γεγονότος ότι ήταν μεγάλος ο αριθμός μελών, που ψήφισε στην κάλπη της Πτολεμαΐδας, το κυριότερο ήταν ότι οι δύο σημαντικότεροι υποψήφιοι πρόεδροι ήταν Πτολεμαΐδιώτες.

Ο μέχρι τώρα πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Παντελής Καρακασίδης, υπάλληλος ΔΕΗ και ο έως τώρα πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Εορδαίας, Νίκος Ασαλουμίδης, Ιατρός.

Τελικά με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τις 4 κάλπες των τεσσάρων Δήμων του νομού, νικητής αναδείχθηκε με διαφορά 30 ψήφων περίπου ο Παντελής Καρακασίδης λαμβάνοντας 600 περίπου ψήφους, έναντι του επιλαχόντα Νίκου Ασαλουμίδη ο οποίος έλαβε 570 ψήφους περίπου.

Είναι ευνόητο ότι και οι δύο μετέχουν στο νέο όργανο, στο οποίο οφείλουν να συνεργασθούν εν όψει και του νέου τοπίου που διανοίγεται.

 

Για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ

Η Δώρα Καλέση, Δημοτική Υπάλληλος είναι από την Κυριακή πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Εορδαίας της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στην τοπική οργάνωση Πτολεμαΐδας, από την ίδρυσή της το 1977.

Για όσους γνωρίζουν, η έως τώρα αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, ήταν σύζυγος του αειμνήστου Πέτρου Αυλογιάρη πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ Πτολεμαΐδας που ‘’έφυγε’’ πρόωρα συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Στην προχθεσινή εκλογική διαδικασία αναμετρήθηκε με ένα εκλεκτό στέλεχος της παράταξης, τον πρώην συνδικαλιστή, πρώην αντιδήμαρχο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο, Απόστολο Καΐδη.

Επεκράτησε με μία διαφορά 30 ψήφων περίπου, 303 έναντι 271, σε μία εκλογική διαδικασία που ψήφισαν περίπου 600 οργανωμένα μέλη.

Αναμένεται και πάλι η ΔΗΜΤΟ Εορδαίας να πρωταγωνιστήσει στα δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κοζάνης.

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team