Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Νίκος Χαρδαλιάς: ΑΡΣΗ του αυστηρού LOCKDOWN στην Εορδαία, μετά από 4 μήνες

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Νίκος Χαρδαλιάς: ΑΡΣΗ του αυστηρού LOCKDOWN στην Εορδαία, μετά από 4 μήνες

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την άρση του αυστηρού LOCKDOWN στον Δήμο Εορδαίας μετά από εβδομάδες αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε στην αποψινή συνέντευξη τύπου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Εορδαία βρισκόταν σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων εδώ και 4 μήνες.

Σήμερα στην περιοχή υπάρχουν 29 ενεργά κρούσματα

Εν αναμονή έκδοσης του νέου ΦΕΚ της κυβέρνησης, αναφορικά με τα οριστικά μέτρα που ισχύουν και ιδίως, από πότε αυτά εφαρμόζονται, και μέχρι να εκδοθεί η νέα απόφαση, η ισχύουσα είναι σε ισχύ μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

 

Τα μέτρα που ισχύουν στις ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό:

Στο επίπεδο Α” ισχύουν τα εξής, πλέον των οριζόντιων μέτρων:

1ο. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2ο. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.

4ο. Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν. Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχή της Φλώρινας για κατοχή 13,35 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Συνελήφθησαν το Σάββατο (16-04-2021) το πρωί σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, τρεις ...