Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Νικολέττα Μπουμπόναρη, υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ας κάνουμε τη σωστή επιλογή»

Νικολέττα Μπουμπόναρη, υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ας κάνουμε τη σωστή επιλογή»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου είναι κρίσιμες για τον τόπο. Θα καθορίσουν την πορεία του και θα επηρεάσουν τις ζωές μας.
Μπορεί αυτό ν’ ακούγεται κοινότυπο και να επαναλαμβάνεται πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση απ’ όλους, ωστόσο αυτή τη φορά ισχύει και δεν είναι απλώς ένα σύνθημα ή μια κουβέντα κενή περιεχομένου που εύκολα λέγεται.
Αν αναλογιστούμε τι συνέβη τα πέντε προηγούμενα χρόνια στον τόπο μας, τα πράγματα που μπορούσαν να γίνουν και έμειναν στα λόγια, τις ευκαιρίες που χάθηκαν, την έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού που θα μας έκανε να βλέπουμε το μέλλον με κάποια αισιοδοξία, πιστεύω πως θα συμφωνήσουμε όλοι μας, ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Ως δικηγόρος έρχομαι καθημερινά σ’ επαφή με πολλούς ανθρώπους, γίνομαι κοινωνός των προβλημάτων και των ανησυχιών τους και συνειδητοποιώ τις άσχημες επιπτώσεις που έχει σε όλους μας η ύπαρξη μιας αυτοδιοικητικής αρχής που αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Γιατί αυτό τελικά συνέβη με την απερχόμενη Περιφερειακή αρχή της Δυτικής Μακεδονίας. Απέτυχε και οδήγησε τον τόπο σε τέλμα, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κρίση που μας ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.
Και τώρα τι γίνεται, προκύπτει το εύλογο ερώτημα.
Πολλά, αρκεί να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και να δούμε και εμείς ως πολίτες πού κάναμε λάθος.
Εμπιστευτήκαμε τους κατάλληλους ανθρώπους, τους πιο άξιους και ικανούς;
Πριν τους ψηφίσουμε και εναποθέσουμε στα χέρια τους τις τύχες μας, αξιολογήσαμε τη δημόσια πορεία τους, τις γνώσεις, την εμπειρία και το τι προτείνουν για μας και τον τόπο μας;
Αν δεν το κάναμε στις άλλες εκλογές, οφείλουμε να το κάνουμε τώρα.
Σέβομαι και τιμώ απεριόριστα τις φιλίες, τις συγγένειες και τις υποχρεώσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Αναρωτιέμαι, όμως, είναι αυτό το ασφαλές κριτήριο για να ψηφίσω κάποιον; Και αν το κάνω φροντίζω πραγματικά το δημόσιο συμφέρον αλλά και το προσωπικό μου;
Γιατί μη γελιόμαστε. Για τον κάθε πολίτη, για όλους εμάς τους πολλούς, το προσωπικό μας συμφέρον είναι απόλυτα συνυφασμένο με το δημόσιο. Αν τα πράγματα πάνε καλά για τον τόπο θα πάνε καλά και για τον καθένα ξεχωριστά.
Σκεφτείτε μόνο πόσοι ικανοί, καταρτισμένοι και άξιοι άνθρωποι παλεύουν να φτιάξουν κάτι στον τόπο μας και αποτυγχάνουν ή ξενιτεύονται απογοητευμένοι από τα εμπόδια που συναντούν, εμπόδια που μπορεί να βάζουν οι αιρετοί εκπρόσωποι τους ή δεν είναι ικανοί να τα αφαιρέσουν και να διευκολύνουν πραγματικά όποιον θέλει και μπορεί να δημιουργήσει στον τόπο μας. Να φτιάξει νέες δουλειές, να δώσει ευκαιρίες και σε άλλους, να βοηθήσει την τοπική οικονομία.
Προσωπικά, τα σκέφτηκα όλα αυτά και γι’ αυτό μπήκα στο πλευρό της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου. Δεν μας συνέδεε φιλία ή συγγένεια, δεν μου είχε ούτε της είχα καμιά υποχρέωση. Με το που την άκουσα, όμως, να μιλά με πάθος και με συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς μπορούμε να φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο , είπα “μαζί σου Γεωργία, γιατί μαζί σου έχουμε ελπίδα. Μπορούμε να αισιοδοξούμε”. Κάθε μέρα που περνά αυτή η γυναίκα με πείθει όλο και περισσότερο και με κάνει να πιστεύω ακράδαντα πως όλοι μαζί θα πετύχουμε. Γιατί είναι άξια και ικανή. Γι’ αυτό σας καλώ όλους να μας εμπιστευτείτε και να μας στηρίξετε.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team