Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σινεμά > Nightcrawler (2014), κινηματογραφικές προτάσεις από τη Νατάσσα Βουτσκίδου

Nightcrawler (2014), κινηματογραφικές προτάσεις από τη Νατάσσα Βουτσκίδου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u1uP_8VJkDQ
Στη σημερινή εποχή, όπου η άνοδος της τεχνολογίας το επιτρέπει, βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με το φαινόμενο του εκμηδενισμού της ιδιωτικότητας. Η »μόδα» προστάζει τον καθένα μας να καταγράφει ότι ενδιαφέρον δει σε μια εικόνα ή βίντεο με σκοπό όχι ιδιαίτερα το κέρδος, αλλά κυρίως την αποδοχή. Την ικανοποίηση που δίνει το σχόλιο, το like, η κοινοποίηση, η όλη έννοια του μοιράζομαι κάτι. Γιατί όσο και μας χωρίζουν άλλα πράγματα, ο άνθρωπος έχει ανάγκη τους άλλους, κανείς δεν ήρθε στη γη για να είναι μόνος.

“I’d like to think if you’re seeing me you’re having the worst day of your life».

Ο Lou Bloom είναι ένα μοναχικός, έξυπνος μικροεγκληματίας που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει δουλειά. Όταν βλέπει τυχαία την καταγρφή ενός δυστυχήματος από έναν δημοσιογράφο, αποφασίζει να ασχοληθεί με την νυχτερινή λήψη γεγονότων που σχετίζονται με σοβαρά αδικήματα/ατυχήματα στους σκοτεινούς δρόμους του Λος Άντζελες. Ο ζήλος του να τα καταφέρει γίνεται τόσο μεγάλος που φτάνει σε σημείο να παραβιάζει τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εκμεταλλεύοντας τον βοηθό του και την Nina, μια υπεύθυνη προγράμματος σε ένα μικρό τηλεοπτικό κανάλι..
Ο ταλαντούχος Jake Gyllenhaal, υποδύεται έναν απίστευτο τύπο, εντελώς αδίστακτο και απαθή, ο οποίος χρησιμοποιώντας την τρομερή ευστροφία του αναδύεται επαγγελματικά σε έναν τομέα άγνωστο γι” αυτόν. Πρόθυμος να καταπατήσει κάθε ατομικό δικαίωμα περί ιδιωτικότητας και σεβασμού ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές που οι άνθρωποι υποφέρουν, όπως είναι ένα ατύχημα, ένας τραυματισμός, οικογενειακό δράμα, ή ψυχικός πόνος, καταφέρνει να υλοποιήσει το όνειρο του – να δημιουργήσει τη δική του εταιρία, να γίνει ευυπόληπτος, να νιώσει αγαπητός. Βέβαια, δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από τους ίδιους που δέχονται να δημοσιοποιήσουν αυτές τις εικόνες και πραγματοποιώντας κακή χρήση τους, προκαλούν την διαστρέβλωση των γεγονότων με σκοπό την άνοδο των νούμερων τηλεθέασης. Δεν είναι άλλοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης. Το σενάριο και σκηνοθεσία υπογράφει ο Dan Gilroy (The Bourne Legacy, Real Steel, The Fall, ως σεναριογράφος), ο Jake Gyllenhaal δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της φιλμογραφίας του (ο ίδιος πρότεινε να χάσει σχεδόν δέκα κιλά ώστε να φανεί ο χαρακτήρας του πιο αληθοφανής!), ενώ συμπρωταγωνιστούν η Rene Russo, ο Riz Ahmed και ο Bill Paxton σε ένα μικρότερο ρόλο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Νατάσα Βουτσκίδου