Αρχική > Slider > Νέος καταυλισμός των Ρομά δίπλα στο Κυνοκομείο Πτολεμαΐδας – Κατά πλειοψηφία η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας

Νέος καταυλισμός των Ρομά δίπλα στο Κυνοκομείο Πτολεμαΐδας – Κατά πλειοψηφία η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


 

Τη δημιουργία νέου προσωρινού καταυλισμού των Ρομά λίγο έξω από την Πτολεμαΐδα, σε δημοτική έκταση 50 στρεμμάτων, πλησίον του Κυνοκομείου Πτολεμαΐδας και των εγκαταστάσεων του Ιππικού Ομίλου Εορδαίας “Βελιστίχη”, δρομολογεί η δημοτική αρχή Εορδαίας.

Την χωροθέτηση του καταυλισμού των Ρομά σε νέο χώρο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη χθεσινοβραδινή – έκτακτη συνεδρίασή του, εγκρίνοντας την υποβολή πρότασης του Δήμου στην Ειδική Γραμματεία κοινωνικής ένταξης των Ρωμά για την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης.

Στο νέο καταυλισμό πρόκειται να δημιουργηθούν όλες οι σύγχρονες – απαραίτητες υποδομές, χώροι υγιεινής κλπ.,  σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εισήγησή της η εκπρόσωπος του γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου, Μαρία Καραγιαννάκη. Τόνισε ότι ο καταυλισμός θα αποτελείται από κοντέινερ και όχι από παραπήγματα σαν αυτά στα οποία διαβιούν σήμερα περί τις 37 οικογένειες στο σημερινό καταυλισμό στην περιοχή “Αμπέλια” Πτολεμαΐδας, ο οποίος υπογράμμισε πως πρέπει να μετεγκατασταθεί γιατί βρίσκεται δίπλα σε ρέμα, καθώς και ότι προβλέπεται και η σύσταση ομάδων βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης από εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση του θέματος έγινε σε υψηλούς τόνους, καθώς σοβαρές ενστάσεις για το “κατεπείγον” της συνεδρίασης αλλά και για την «προχειρότητα» του όλου εγχειρήματος διατύπωσε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Εορδαϊκή Ανατροπή” Ιωάννα Ανδρονικίδου. Ταυτόχρονα, έντονες διαμαρτυρίες για την επιλογή του χώρου μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά εξέφρασαν και εθελόντριες του Κυνοκομείου, καθώς, όπως ανέφεραν, θα φοβούνται να πάνε βράδυ να ταΐσουν και να φροντίσουν τα ζώα.

Την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά τόνισαν στις τοποθετήσεις τους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αφού αναγνώρισαν ότι είναι άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης στον παρόντα καταυλισμό, αν και η Ιωάννα Ανδρονικίδου και η Παρασκευή Βρυζίδου αξίωσαν το βήμα αυτό να σχεδιαστεί καλά και με μεγάλη προσοχή. «Με όλη αυτή την προχειρότητα είναι ανώριμο να έρθει τώρα το θέμα… Θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε σε ένα δεύτερο χρόνο για να πάρουμε μια ώριμη και σωστή απόφαση», ανέφερε η κ. Ανρονικίδου, η οποία δήλωσε πως απέχει από την ψηφοφορία.

Στην ψηφοφορία καταμετρήθηκαν 13 ψήφοι υπέρ, 4 λευκά -τα τρία από τη μείζονα αντιπολίτευση (Βρυζίδου, Μπίγγας, Μίχος) ενώ λευκό ψήφισε και ο δ.σ. της πλειοψηφίας Γιώργος Κοκκινίδης και μία αποχή ( Ανδρονικίδου).

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη