Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Νέα ανάρτηση Μπαμπινιώτη: «Και τώρα click away, καλά να πάθετε…»

Νέα ανάρτηση Μπαμπινιώτη: «Και τώρα click away, καλά να πάθετε…»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Λίγες εβδομάδες μετά την ανάρτησή του για «take away» και «delivery», ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης αυτή τη φορά αναφέρθηκε στο «click away», έχοντας τίτλο στην ανάρτησή του στο Facebook «Και τώρα »click away». Καλά να πάθετε…».

O πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Γλωσσολογίας, έγραψε το παρακάτω άρθρο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τονίζοντας:

«Όσοι «κατάπιαν» το take away, τώρα «καπάκι» θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away. Πλακώνει και η μαυρίλα τής Black Friday! Καλά να πάθουν… Εμείς (οι ταπεινοί τής γλώσσας μας) θα λέμε «(παραγγελία) για το σπίτι» το take away και «(παραγγελία) για έξω» το click away.

Και θα καταλαβαινόμαστε… Επίσης -το ξεκαθαρίζω- προσωπικά, έχοντας έντονη την αίσθηση τού χιούμορ και την τάση αυτοσαρκασμού, δεν με θίγουν κάποια άκακα γλωσσικά πειράγματα. Και προσοχή! Δεν είμαι υπέρ τού «καμία ξένη λέξη στη γλώσσα μας»∙ είμαι εναντίον τού «κατακλυσμού τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις». Δεν διαφέρουν αυτά;» αναφέρει ο κ. Μπαμπινιώτης.

Εξάλλου, πριν από τρεις εβδομάδες, πάλι μέσω ανάρτησης, είχε εξηγήσει τη σωστή χρήση τριών αγγλικών λέξεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εν μέσω της πανδημίας.

«Μάς… take away και μάς σήκωσε με τον κορονοϊό να καλπάζει και να οδηγούμαστε όλο και περισσότερο ως διατροφική διέξοδο σε… delivery, ενώ συγχρόνως βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από lockdown, γενικό ή mini lockdown. Έλεος», είχε γράψει μεταξύ άλλων ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Πανεπιστήμια: Μειώνονται σε 15 οι σχολές που θα μπορεί να δηλώσει κάποιος υποψήφιος

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ενιαίο ψηφοδέλτιο για φοιτητικές εκλογές Ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή των εκπροσώπων των φοιτητών στα ΑΕΙ και όχι με διαφορετικά ...