Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κορωνοϊός: «Να λειτουργούν οι τάξεις με μικρότερο αριθμό μαθητών», λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων Εορδαίας – Ο προβληματισμός για τις μάσκες

Κορωνοϊός: «Να λειτουργούν οι τάξεις με μικρότερο αριθμό μαθητών», λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων Εορδαίας – Ο προβληματισμός για τις μάσκες

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Εντείνεται η ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ιδίως μετά τις ανακοινώσεις για τη χρήση μάσκας, με εκπαιδευτικούς, γονείς και φυσικά τους μαθητές να αναμένουν τα οριστικά μέτρα που θα πρέπει να ακολουθηθούν στα σχολεία, αλλά και στις λοιπές εκπαιδευτικές μονάδες (όπως Πανεπιστήμια, ΙΕΚ αλλά και φροντιστήρια).

Μιλώντας στον «Π», η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κατερίνα Ασπράγκαθου, τόνισε πως αναμένονται οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων, θέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία τους.

Μάλιστα έθεσε ερωτηματικά ως προς την εφαρμογή χρήσης της μάσκας στα σχολεία, σε μικρές και μεγαλύτερες ηλικίες, ιδίως όμως στα μικρότερα παιδιά.

Το ποιο σημαντικό, σύμφωνα με την ίδια, είναι η περιτροπής λειτουργία ή έστω να σπάσουν τα τμήματα, μιας και με τον αριθμό των 25 μαθητών ανά τμήμα, ιδίως στην περιοχή μας, υπάρχει συνωστισμός των μαθητών.

Επίσης, έθεσε το θέμα πρόσληψης περισσότερων καθαριστριών, κάτι που ήδη θα γίνει όπως ανακοίνωσε ήδη το Υπουργείο (για την Εορδαία προβλέπονται επιπλέον 45 καθαριστές), ενώ πρότεινε να αντιστοιχούν μαθητές ανάλογα με τα τ.μ. της αίθουσας, σε αναλογία 1 προς 14. Να υπάρχει τήρηση των μέτρων αντισηψίας και να απολυμαίνονται οι χώροι.

Σημείωσε, μάλιστα, πως θα μπορούσαν να χωριστούν τα τμήματα και να προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί που χρειάζονται, ιδίως για τις μικρότερες τάξεις που όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Τόνισε, επίσης, ότι αν χρειαστεί να γίνει εξ αποστάσεως διδασκαλία, δεν είναι λίγες οι οικογένειες που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά και πρόσβαση στο διαδίκτυο, θέτοντας μια ακόμη πτυχή του προβλήματος.

Μάσκα σε παιδιά άνω των 10 ετών

Όπως ήδη ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τους δασκάλους με τηλεδιάσκεψη, που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές άνω των 10 ετών, ενώ και η μεταφορά των παιδιών με τα σχολικά λεωφορεία επίσης θα γίνεται με τη χρήση μάσκας.

Οσον αφορά στην προμήθεια της μάσκας , όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι επαφίεται στον καθένα να φροντίσει γι΄αυτό. Η υπουργός τόνισε, επίσης, στους εκπαιδευτικούς, όσον αφορά στις απουσίες, ότι δικαιολογημένες θα είναι μόνο αν νοσούν οι ίδιοι οι μαθητές ή κάποιο μέλος της οικογένειας ή εάν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  Η κυρία Κεραμέως τούς τόνισε επίσης ότι  εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνεται αν κάποιο τμήμα ή σχολείο κλείσει λόγω κρούσματος ή αν υπάρχει τοπικό lockdown.

 Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και σε  πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.).


Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στα 2.801 τα νέα κρούσματα σήμερα Σάββατο -Ποσα εντοπίζονται στην ΠΕ Κοζάνης και τη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων Covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής: 151 κρούσματα ...