Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Να αγνοήσουμε αυτούς που τα ξέρουν όλα – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Να αγνοήσουμε αυτούς που τα ξέρουν όλα – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έχω μεγάλο προβληματισμό σχετικά με τις μηδενιστικές ενέργειες αρκετών συμπολιτών μας μας σχετικά με τις σχεδιαζόμενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας και των δομών και κατασκευών που τις συνοδεύουν.

Παρακολουθούσα το ολονύχτιο πάρτυ της Κυριακής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με ανώνυμα (και επώνυμα) προφίλ να προσπαθούν συντεταγμένα να χλευάσουν την προσπάθεια μιας πόλης να σηκώσει ανάστημα, να ορθοποδήσει, να ανεβάσει την ψυχολογία των δημοτών και να αναδείξει τις δυνατότητες της για το μέλλον.

Ναι, το μέλλον. Το οποίο μέλλον, ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν όπως είχε πει και ένας σοφός. Φυσικά η Πτολεμαΐδα δεν μπορεί να γίνει Τρίκαλα μέχρι του χρόνου, δεν μπορούμε όμως να κόβουμε τα φτερά σε αυτούς που το οραματίζονται. Είναι αυτοκτονία για τους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν στον «κρανίου τόπο».

Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί οι φασαριόζοι είχαν πολιτικά κίνητρα ή όχι. Και δεν έχει και σημασία. Το περίεργο είναι πως είχαν πολύ καλά αντανακλαστικά. Προκαλεί εντύπωση η αμεσότητα στην κρίση και στην αποδοκιμασία ενός πράγματος που βρίσκεται στα πρώτα στάδια της κατασκευής του. Μιας δομής για την οποία οι ίδιοι οι οργανωτές ζήτησαν να κριθούν αυστηρά μετά το πέρας της λειτουργίας της. Μιας δομής που (όπως έχει γίνει ήδη γνωστό) κατασκευάζεται από τους καλύτερους και πλέον ειδήμονες του είδους στην Ελλάδα.

Σε αυτή τη ζωή πρέπει να κοιτάς εκεί που θες να πας, γιατί αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς, λέει ένας άλλος σοφός. Να αφήσουμε στην ησυχία τους μηδενιστές των οραμάτων και των υπό κατασκευή  προσπαθειών, και να κλείσουμε τα αυτιά μας σε αυτούς που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να μας διατηρήσουν στην αδράνεια και τον σκοταδισμό. Να τους πούμε ότι αν νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, να κρατήσουν την άποψή τους για τον εαυτό τους. Να ονειρευτούμε, να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε. Ο οίστρος της δημιουργίας και της προόδου σε όλα τα επίπεδα πρέπει να είναι η μόνη απάντηση σε όλους αυτούς. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Αντώνης Πουγαρίδης

Είναι ο Εκδότης της εφημερίδας "Πτολεμαίος" από μικρή ηλικία φορτώθηκε την ταμπέλα του εκδοτικού κατεστημένου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός.