Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ν. Κοζάνης: Με κενά σε α/θμια και β/θμια ανοίγουν τα σχολεία – Τη Δευτέρα οι μάσκες στην Εορδαία – Έφτασαν ήδη στο Δ. Κοζάνης

Ν. Κοζάνης: Με κενά σε α/θμια και β/θμια ανοίγουν τα σχολεία – Τη Δευτέρα οι μάσκες στην Εορδαία – Έφτασαν ήδη στο Δ. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα και ώρα 08.15 για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με το νομό Κοζάνης να εμφανίζει κάποια λειτουργικά κενά και σε νηπιαγωγούς – δασκάλους αλλά και σε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, που εκτιμάται ότι θα καλυφθούν την προσεχή εβδομάδα. Επίσης, το μεγάλο στοίχημα των ημερών είναι η παράδοση των μασκών στα σχολεία του Νομού, μιας και η ΚΕΔΕ επιδόθηκε αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσουν πανελλαδικά στους δήμους και έπειτα στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό σε γυμνάσια και λύκεια Ν. Κοζάνης, έγιναν οι τοποθετήσεις μόνιμων, νεοδιορισμένων ειδικής αγωγής, οι τοποθετήσεις αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής ωστόσο όπως τόνισε μιλώντας στον «Π» η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης Δέσποινα Παπαδοπούλου, προέκυψαν κενά σε όλο το νομό.

Αυτό έγινε λόγω των αδειών που δικαιούνταν εκπαιδευτικοί, αλλά και της ειδικής άδειας απουσίας για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. «Υπάρχουν ελλείψεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες σε όλες τις ειδικότητες», τόνισε η ίδια, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα λειτουργικά κενά εντοπίζονται σε ειδικότητες φιλολόγων, μαθηματικών, ΠΕ4 (φυσικοί, χημικοί κ.ο.κ.) και σε μικρότερο ποσοστό σε άλλες ειδικότητες.

Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι υπάρχει η διαβεβαίωση πως θα καλυφθούν με τη β΄ φάση αναπληρωτών. Με κανονική σύμβαση θα καλυφθούν τα λειτουργικά κενά και με 3μηνες συμβάσεις τα κενά εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τα μουσικά – καλλιτεχνικό σχολείο, που διαθέτει ο Ν. Κοζάνης, με ελλείψεις να εντοπίζονται σε ειδικότητες, κάτι που ισχύει κάθε χρόνο, με τα κενά αυτά να καταγράφονται και να καλύπτονται στην πορεία του χρόνου.

Όμοια κατάσταση και στα νηπιαγωγεία – δημοτικά, αφού όπως τόνισε ο διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κοζάνης Σάκης Παπαευαγγέλου, υπάρχουν και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, κάποια κενά, που προέκυψαν από άδειες κύησης, λοχείας ή ανατροφής, αλλά και άδειες εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Την επόμενη εβδομάδα, θα δηλωθούν και θα καλυφθούν από το υπουργείο με το β΄ κύμα αναπληρωτών, όπως εκτιμάται μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Έφτασαν οι μάσκες στην Κοζάνη – Τη Δευτέρα στην Εορδαία – Ελλείψεις σε καθαριστές στην Εορδαία

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία λόγω covid, την Παρασκευή έφτασαν οι μάσκες στα σχολεία του Δήμου Κοζάνης και ήδη παρελήφθησαν από τους δ/ντες –αντιπροσώπους, ενώ στην Εορδαία αναμένεται να μοιραστούν τη Δευτέρα το πρωί. Αντίστοιχη εικόνα και στον υπόλοιπο νομό, όπου σε κάθε περίπτωση θα μοιραστούν  μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Αυτό ισχύει και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τα αντισηπτικά, υπάρχει καλή εικόνα με βάση τις επαφές που έγιναν.

Αναφορικά με τους καθαριστές, όπως τόνισε η κ. Παπαδοπούλου, η Εορδαία φαίνεται πως έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι οι υπόλοιποι δήμοι, με τον δήμαρχο και τη δημοτική να έκαναν ό,τι μπορούσαν να να συμπληρώσουν τον αριθμό των υπαλλήλων καθαριότητας, μιας και ζητήθηκε μεγαλύτερος αριθμός καθαριστών από αυτόν που τελικά εγκρίθηκε.


Για τους αρνητές των μασκών

Ένα στοίχημα ενόψει του πρώτου κουδουνιού είναι πως θα αντιμετωπιστούν τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από τους αρνητές των μασκών. Το υπουργείο προετοιμάζεται σχετικά ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια φαινόμενα, με την κ. Παπαδοπούλου να τονίζει πως οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ετοιμάζονται ώστε να πείσουν μέσα από διαδικασίες, για τη χρήση της μάσκας, την εκπαιδευτική κοινότητα. Ακόμη, θα γίνουν σχετικές ενημερώσεις και από τον Ιατρικό σύλλογο Κοζάνης, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ ήδη έχουν γίνει στην πρωτοβάθμια.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στάση Σερβίων: «Κύριε Γενικέ γραμματέα της αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας…ΒΟΗΘΕΙΑ- Με κλειστά μικρόφωνα η Δημοκρατία δε λειτουργεί»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων που συννεδρίασε σήμερα και καλώντας ...