Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ν.Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού): «Τρομακτική η ζημιά σε δεντροκαλλιέργειες-Ζητάμε αποζημίωση στο 100% και προκαταβολές»-VIDEO από το TOP CHANNEL

Ν.Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού): «Τρομακτική η ζημιά σε δεντροκαλλιέργειες-Ζητάμε αποζημίωση στο 100% και προκαταβολές»-VIDEO από το TOP CHANNEL

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Για τρομακτικές ζημιές, που δεν έχουν προηγούμενο, στο 100% της παραγωγής στη Δ. Μακεδονία, σε καλλιέργειες δέντρων, έκανε λόγο μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Νίκος Κουτλιάμπας, με αφορμή τις προσπάθειες που κάνει η περιφέρεια και οι φορείς της περιοχής προκειμένου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% στους παραγωγούς.

Ήδη σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση στον ΕΛΓΑ με τον πρόεδρο κ. Λυκουρέντζο, προκειμένου να δοθούν οι αποζημιώσεις, ενώ σχετική ανακοίνωση είχε εκδοθεί νωρίτερα, λέγοντας πως θα δοθούν στο ακέραιο.

Το σχόλιο Κασαπίδη μετά τη συνάντηση: «Ξεκινάμε μαζί με τους Βουλευτές μας και τους παραγωγούς μας, μία συστηματική και επίπονη προσπάθεια για την αποζημίωση των σοβαρότατων ζημιών από παγετό, των δεντροκαλλιεργητών της Περιφέρειας μας».

Πρόκειται για ζημιά πάνω από 25 εκ. ευρώ στην περιοχή Βελβεντού, Πλατανορρεύματος, Σερβίων, τόνισε ο κ. Κουτλιάμπας, λέγοντας ότι η καταστροφή είναι στο 100% και αφορά όλη την περιφέρεια. Οι δηλώσεις ξεκίνησαν, ωστόσο πρόκειται για τον τρίτο παγετό που πέφτει και αποτελείωσε τα πάντα, σημείωσε.

Οι αποζημιώσεις, αν δοθούν σε ένα 6μηνο, θα είναι μια πολύ καλή εξέλιξη, σημείωσε ο κ. Κουτλιάμπας, ενώ ζητούμενο είναι να καταβληθούν και προκαταβολές, κάτι που ζητούν βασικά οι καλλιεργητές, δηλαδή να πληρωθούν στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας, αλλά και οι προκαταβολές. Δηλαδή, ό,τι έγινε στη Θεσσαλία με τον «ΙΑΝΟ».

Αυτό θα πρόκειται για πολιτική απόφαση, σημείωσε, ενώ τόνισε πως ξεχωριστό πρόβλημα είναι η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν οι συνεταιρισμοί.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...