Αρχική > Slider > Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο. Τι γίνεται με το ΤΑΔΥΜ; – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο. Τι γίνεται με το ΤΑΔΥΜ; – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την στήριξη της κυβέρνησης έλαβε εδώ και 20 μήνες το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στο πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα με τον Θοδωρή Καρυπίδη και τα τότε προεδρεία των ΕΒΕ της περιοχής, δήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση στηρίζει το ΤΑΔΥΜ, καθώς πιστεύει ότι αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας.

Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Σε συνέντευξη τύπου που είχε δοθεί ακόμα νωρίτερα, στις 20 Δεκεμβρίου του 2016, οι εκπρόσωποι της περιφερειακής είχαν ανακοινώσει πως η δημιουργία του ταμείου είναι στην «τελική ευθεία».

Από τότε, καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, αλλαγές σχεδίων στον τρόπο της λειτουργίας του, μπλοκάρισμα πόρου, και πολλοί ακόμα (πολιτικοί ή μη) απροσδιόριστοι παράγοντες έχουν μπλοκάρει την όλη διαδικασία. Μέχρι και σήμερα, μέσα Νοεμβρίου του 2018, δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό. Δεν υπάρχει κανένα χρηματοδοτικό προϊόν στους καταναλωτές. Αντίθετα, δύο χρόνια μετά τις πομπώδεις ανακοινώσεις, υπάρχει ένας εκνευρισμός, για το αν, για το πότε, και για τον τρόπο με το οποίο θα βγουν τα χρηματοδοτικά προϊόντα στην αγορά. Εκατοντάδες επιχειρήσεις, και φυσικά τα Επιμελητήρια, περιμένουν εξελίξεις πως και πως, καθώς έχουν ήδη καλλιεργηθεί τεράστιες προσδοκίες από την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή, για τις θετικές συνέπειες που προβλέπεται να έχει το Ταμείο στην περιοχή. Η τελευταία ενημέρωση που διακινείται, είναι πως «τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις»….

Όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που επί της ουσίας έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο, και κινδυνεύουν να επιβεβαιωθούν αυτοί που έλεγαν πως το αποτύπωμα του Ταμείου είναι προγραμματισμένο να φανεί προεκλογικά.
Δείτε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team