Μπάχαλο με γάμους και βαφτίσεις – Με προσκλητήριο και τεστ στο χέρι οι καλεσμένοι, χορός μόνο σε covid free δεξιώσεις

Σχετικές Αναρτήσεις




Με μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση των επιχειρήσεων τους, οι επαγγελματίες των catering και των «κτημάτων» που διατίθενται για εκδηλώσεις γάμων, βαπτίσεων κτλ, ενόψει της επιβολής του διαχωρισμού σε αμιγείς και μικτούς χώρους από τις 15 Ιουλίου.

Εννέα στις δέκα εταιρίες του κλάδου έχουν υποστεί  απώλειες τζίρου άνω του  90% εξαιτίας του παρατεταμένου lock down, το δε ποσοστό των ακυρώσεων μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων υπερβαίνει το 20%. «Ήδη στην Κρήτη έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού εκεί οι γάμοι και οι βαπτίσεις γίνονται με 2.000 και  3.000 προσκεκλημένους, όχι με  200 και 300» αναφέρει στα Dnews, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαδάς.

Διευκρινίζει ότι οι περιορισμοί αφορούν τους κλειστούς χώρους που θα μπορούν να λειτουργήσουν στο 25% με όρθιους  και πως η διάταξη στην τελευταία  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της 2ας Ιουλίου είναι ασαφής όσον αφορά στο εάν επιτρέπεται ο χορός.

«Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι τουλάχιστον το 85% των επιχειρήσεων θα ακολουθήσουν τη μικτή χρήση. Το μεγάλο πρόβλημα  όμως είναι ότι λαμβάνονται ξανά μέτρα σε βάρος της εστίασης ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης στους πολίτες και την ίδια ώρα η εστίαση εξαιρείται από τις όποιες δράσεις στήριξης λες κι έχει βρει τους ρυθμούς της» σημειώνει ο κ. Καββαθάς.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, προϋπόθεση συμμετοχής σε τέτοιες εκδηλώσεις  είναι από τις  15  Ιουλίου, η πιστοποίησης μη νόσησης (rapid test ή μοριακό). «Δεν είναι δυνατόν ούτε για μας ούτε για ‘κεινους να αναλάβουν τέτοιο έξοδο της τάξης των 20 ευρώ ανά άτομο, οπότε οι καλεσμένοι θα πρέπει να το επωμιστούν» λέει.

Καταλήγει δε, λέγοντας ότι είναι αδύνατον σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να  «ενσωματωθούν» και να αρχίσουν να εφαρμόζονται τέτοιοι κανόνες, ιδίως όσον αφορά στους εργαζόμενους.  «Τα προβλήματα του προσωπικού είναι μεγάλα. Το 50% δεν ειναι εμβολιασμένο, αλλά και σήμερα να ξεκινήσουμε με τους εμβολιασμούς,  διαθέσιμο προσωπικό θα έχουμε μετά από δυο μήνες, αλλιώς θα πρέπει να επιβαρύνεται ο εργαζόμενος το τεστ. Συνεπώς στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Διότι  ο εργαζόμενος μέχρι να κάνει το εμβόλιο  θα πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι υγιής πληρώνοντας  το τεστ. Δηλαδή θα παίρνει 30 ευρώ και ανά δυο μέρες θα δίνει 20 για το τεστ».

 

πηγή:dikaiologitika.gr

Τα δημοφιλέστερα σήμερα:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist