Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Με το μοντέλο της «μικρής ΔΕΗ» κλείνει η συμφωνία για τους εργαζόμενους στις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες

Με το μοντέλο της «μικρής ΔΕΗ» κλείνει η συμφωνία για τους εργαζόμενους στις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το status που προέβλεπε ο καταργημένος νόμος για τη «μικρή ΔΕΗ» όσον αφορά το προσωπικό των προς πώληση μονάδων, η υποχρέωση δηλαδή του αγοραστή να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για τουλάχιστον πέντε χρόνια, φαίνεται ότι αποτελεί το σημείο συμφωνίας τρόικας και ΥΠΕΝ.

Με δεδομένο ότι, ακόμα και αν όλα πάνε καλά, η πλήρης μεταβίβαση των μονάδων δεν μπορεί να γίνει πριν το τέλος του 2018, με την πενταετή εξασφάλιση των θέσεων εργασίας φτάνουμε στο 2023, δηλαδή ένα περίπου χρόνο πριν τη λήξη λειτουργίας της Μεγαλόπολης. Συνεπώς, εκτιμούν στην κυβέρνηση, αμβλύνεται σε μεγάλο βαθμό η αβεβαιότητα των εργαζομένων, ιδίως στη Μεγαλόπολη όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς οι απασχολούμενοι εκεί φτάνουν τα 1100 άτομα!

Η εικόνα που δίνεται από την κυβέρνηση είναι ότι τα ενεργειακά θέματα έχουν στην πραγματικότητα κλείσει και ότι η σημερινή συνάντηση Σταθάκη με τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας των θεσμών θα επισφραγίσει τη συμφωνία.

Ακόμα και για το θέμα της αγοράς φυσικού αερίου και της θέσης της ΔΕΠΑ στη λιανική, οι πληροφορίες από την κυβέρνηση λένε ότι η συμφωνία είναι δεδομένη και μάλιστα προς την κατεύθυνση που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά, δηλαδή την απόκτηση του συνόλου της ΕΠΑ Αττικής από τη ΔΕΠΑ.

Το ότι θα υπάρξει συμφωνία και για το θέμα αυτό, έστω και επί της αρχής, θεωρείται πράγματι δεδομένο από τους πάντες. Εκείνο που μένει να φανεί είναι το ποια θα είναι τελικά η συμφωνία και ποια θα είναι η θέση της ΔΕΠΑ την επόμενη μέρα. Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν έχουμε σήμερα τελική φόρμουλα, θα περιγραφούν οι βασικές αρχές και θα συνεχιστεί η επεξεργασία της πρότασης το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ανοιχτή Επιστολή Για την Μετεγκατάσταση της Ακρινής από τους Θ. Καζαντσίδη, Κ. Πουτακίδη, Ειρ. Καρατόσιου, Γ. Αντωνιάδη και Ν. Ατματσίδη: «Δίκαιη μετάβαση δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς να έχει προηγηθεί η μετεγκατάσταση της Ακρινής»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανοιχτή επιστολή για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, υπογράφουν, ο πρόεδρος της Κοινότητας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και ...