Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μόλις το 35% των μαθητών στα ΓΕΛ και το 45% στα ΕΠΑΛ προσήλθαν στις τάξεις σήμερα στο Ν. Κοζάνης

Μόλις το 35% των μαθητών στα ΓΕΛ και το 45% στα ΕΠΑΛ προσήλθαν στις τάξεις σήμερα στο Ν. Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
  • Χωρίς δυσλειτουργίες η πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων – Κανονικά στις τάξεις οι καθηγητές

Χωρίς προβλήματα ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά με χαμηλή προσέλευση μαθητών στα σχολεία, λειτούργησαν ξανά τα σχολεία σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου, για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που πήγαν για πρώτη ημέρα στο σχολείο, μετά από δύο μήνες χωρίς μαθήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, στα Γενικά Λύκεια του Νομού στα θρανία πήγε μόλις το 35% των μαθητών, ενώ στα ΕΠΑΛ μόλις το 45% την πρώτη ημέρα των μαθημάτων.

Η εκπαιδευτική διαδικασία λειτούργησε καλά και χωρίς προβλήματα, τόνισε μιλώντας στον «Π» η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης Βασιλική Βόντσα. Σε ό,τι αφορά τους καθηγητές προσήλθαν σχεδόν όλοι, αφού σε ελάχιστες περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει χρήση άδειας ειδικού σκοπού ή άδειας για ευπαθείς ομάδες.

Η ίδια τόνισε ότι δεν σημειώθηκε καμία δυσλειτουργία, οι αίθουσες ήταν καθαρές, παντού υπήρξαν αντισηπτικά, οι εκπαιδευτικοί φορούσαν μάσκες και γάντια, αλλά όχι οι μαθητές, όπως προβλέπεται.

Μάλιστα νωρίτερα το πρωί τόσο η κ. Βόντσα, όσο και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης βρέθηκαν σε δύο σχολεία, προκειμένου να επιβλέψουν την εκπαιδευτική διαδικασία και ότι όλα πήγαν ομαλά (βρέθηκαν στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης και στο 1ο ΕΠΑΛ).

Επίσης, σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, μεταφέρθηκαν οι καθαριστές από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οπότε οι σχολικές μονάδες καθαρίστηκαν κατά τη διάρκεια του ωραρίου.

Σε ό,τι αφορά την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία, αυτή θα γίνει …αναγκαστικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μιας και οι υποψήφιοι της Γ΄ Λυκείου θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία προκειμένου να υπογράψουν για τις ταυτότητες υποψηφίου, ωστόσο η χαμηλή προσέλευση στις τάξεις την πρώτη ημέρα των μαθημάτων, δείχνει, σύμφωνα με την ίδια, πως οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα μαθήματα με «σκεπτικισμό», κάτι που δείχνει πως δεν θα κάνουν συστηματικά, όλοι, μαθήματα.

Να σημειωθεί, τέλος, πως οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου αλλά και οι μαθητές όλων των τάξεων γυμνασίων, θα μπουν στις τάξεις την ερχόμενη Δευτέρα.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη