Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«Η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., τον Δεκέμβριο του 1991, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα κοινωνικό φαινόμενο με παγκόσμια διάσταση.

Οι πολίτες των ανεπτυγμένων κρατών θεωρούν αυτονόητη την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Στην Ελλάδα σημαντικό ποσοστό των Ελληνίδων που έχει δεχτεί λεκτική, σωματική ή ψυχολογική βία, διστάζει να προβεί σε καταγγελίες, πληρώνοντας ενίοτε τη σιωπή, με την ίδια του τη ζωή.

Η σοβαρότητα του φαινομένου και των επιδράσεων του στα θύματα και την κοινωνία απαιτεί την οικουμενική θεώρηση του προβλήματος, ώστε η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών-κοριτσιών, να μην εκλαμβάνεται μονάχα σαν ένα μήνυμα καταδίκης, ούτε σαν μια εθιμοτυπική εκδήλωση, αλλά ως μια ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι.

Δεν κλείνουμε τα μάτια, αγωνιζόμαστε για την αποδόμηση αναχρονιστικών στερεοτύπων που κρατούν τις γυναίκες αιχμάλωτες και τις ενθαρρύνουμε να πετάξουν το πέπλο της σιωπής».

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΚΙΟΣΕΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης για τη λειτουργία των καταστημάτων από αύριο, τις αλλαγές και το ωράριο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ύστερα από τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ...