Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους ανήμερα των 24ων γενεθλίων του αγωνίζεται στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου. Στο πλευρό του θα βρίσκονται συγγενείς και φίλοι που ταξίδεψαν από τα Γρεβενά για να στηρίξουν την προσπάθειά του.
Ο 24χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο αγωνίζεται απόψε (20.05, ΕΡΤ3) στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου. Παγκόσμιο μετάλλιο δεν έχει στη συλλογή του και αυτός είναι ο στόχος του για φέτος. Να καλύψει το κενό στο ράφι του. Η πρώτη ευκαιρία που έχει είναι σήμερα, στο Βελιγράδι και η δεύτερη το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Γιουτζίν.
“Θέλουμε ένα πολύ καλό άλμα στην αρχή. Ο τελικός διεξάγεται με 16 αθλητές. Είναι πολλοί, αυτό δυσκολεύει τον αγώνα. Δεν ξέρουμε πώς θα επηρεάσει η αναμονή τους αθλητές. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε το μεγάλο άλμα στην πρώτη προσπάθεια”, τόνισε στο SPORT24 ο προπονητής του κορυφαίου Έλληνα άλτη, Γιώργος Πομάσκι. Η τακτική ήταν ίδια και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τόρουν, όπου ο Τεντόγλου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Όμως, ο λόγος ήταν άλλος. Ο Μίλτος είχε ενοχλήσεις στο γόνατό του και δεν ήθελε να επιβαρύνει το πόδι του με πολλές προσπάθειες.
Το δίδυμο Τεντόγλου – Πομάσκι είχε κι έναν ακόμη προβληματισμό για τον αποψινό τελικό. Αυτός σχετιζόταν με τoν υπερυψωμένο και κούφιο από κάτω αγωνιστικό χώρο της Stark Arena. Η σκέψη τους σχετιζόταν κυρίως με το δρομικό σκέλος του αγωνίσματος, στο οποίο υπερτερεί έναντι των αντιπάλων του ο χρυσός Ολυμπιονίκης λόγω της ταχύτητάς του. Έκαναν τα απαραίτητα τεστ τόσο στο μίτινγκ του Βελιγραδίου όσο και τις ημέρες πριν από τον τελικό, με εξαίρεση την Πέμπτη (17/3).
Η προπόνηση της ημέρας πριν από τον τελικό έγινε σε άλλο στάδιο, τόσο για να παραμείνει συγκεντρωμένος ο 24χρονος αθλητής από τα Γρεβενά, όσο και για να προφυλαχθεί από την Covid-19, αποφεύγοντας την επαφή με τους πολλούς αθλητές που κατέκλυσαν τη Stark Arena για να προπονηθούν.
Ο Σουηδός, Τόμπιας Μόντλερ, με φετινό ρεκόρ στον κλειστό 8.23 μ. και οι Αμερικανοί, Τζάριον Λόσον (8.19μ.) και Μαρκίς Νέντι (8.14μ) είναι οι τρεις πιο ισχυροί αντίπαλοί του. Ο πρώτος τόνισε ότι τα μετάλλια θα κριθούν μεταξύ των 8.20μ. και 8.30μ.. Ωστόσο, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ελλάδας επιθυμεί να πετύχει ένα μεγαλύτερο άλμα, κοντά στα 8.40μ..
Ο Τεντόγλου θα έχει το δικό του κοινό στις εξέδρες της Stark Arena. Το fan club ξεκίνησε το ταξίδι του με πούλμαν από τα Γρεβενά για το Βελιγράδι. Φυσικά, ανάμεσά τους είναι η μητέρα του και η αδερφή του που ήθελαν να δουν από κοντά τον Μίλτο να αγωνίζεται στον πρώτο μεγάλο του διεθνή αγώνα μετά το Τόκιο και βεβαίως να γιορτάσουν μαζί του τα 24α γενέθλιά του.
ΟΙ 16 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) ατομικό ρεκόρ: 8.60 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 8.25
Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) ατομικό ρεκόρ: 8.31 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 8.23
Τζάριον Λόσον (ΗΠΑ) ατομικό ρεκόρ: 8.58 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 8.19
Χοσέ Μάνδρος Μαρτίνεθ (Περού) ατομικό ρεκόρ: 8.17 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 8.17
Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) ατομικό ρεκόρ: 8.42 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 8.14
Εμιλιάνο Λάσα (Ουρουγουάη) ατομικό ρεκόρ: 8.26 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 8.11
Φίλιπο Ραντάτσο (Ιταλία) ατομικό ρεκόρ: 8.12 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 8.00
Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) ατομικό ρεκόρ: 8.15 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 7.90
Μοχάμεντ Αμίν Αλσαλάμι (Συρία) ατομικό ρεκόρ: 7.87 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 7.87
Σαμόρι Φράγκα (Βραζιλία) ατομικό ρεκόρ: 8.23 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 7.82
Μάικελ Μάσο (Κούβα) ατομικό ρεκόρ: 8.39 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 7.80
Άντρε Ανούρα (Μαλαισία) ατομικό ρεκόρ: 8.02 – φετινό ρεκόρ στον κλειστό: 7.56
Γιούκι Ανιόκα (Ιαπωνία) ατομικό ρεκόρ: 8.36 – δεν έχει αγώνα φέτος
Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) ατομικό ρεκόρ: 8.27 – δεν έχει αγώνα φέτος
Μουραλί Σρισανκάρ (Ινδία) ατομικό ρεκόρ: 8.26 – δεν έχει αγώνα φέτος
Τσέζγουιλ Τζόνσον (Ν. Αφρική) ατομικό ρεκόρ: 8.26 – δεν έχει αγώνα φέτος
Πηγή: sport24