Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Μια εβδομάδα πριν την κάλπη – Γράφει ο Βασίλης Ζεϊμπέκης

Μια εβδομάδα πριν την κάλπη – Γράφει ο Βασίλης Ζεϊμπέκης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Με τον Γιάννη Καραβασίλη

               

Αγαπητοί συμπολίτες

 

Έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής περιόδου, και μία βδομάδα πριν τις κάλπες επιτρέψτε μου να καταθέσω ορισμένες σκέψεις μου.

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις Δημοτικές εκλογές μόνο ως προς την εφαρμογή απλής αναλογικής και την εκλογή συμβούλων την πρώτη Κυριακή δείχνει ότι δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με παλαιότερα οι κανόνες διεκδίκησης της ψήφου από τους υποψήφιους και ο τρόπος επηρεασμού των ψηφοφόρων.

Η συγγένεια, η φιλία, η κουμπαριά και οι εν γένει κοινωνικές σχέσεις αποτελούν τον κανόνα επιλογής του υποψήφιου, και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Η ψήφιση του ικανού γίνεται επιλογή εφόσον συμπορεύεται σε κοινό ψηφοδέλτιο με κάποιον από τους παραπάνω.

Η πάγια θέση μου ότι οι Δημοτικές εκλογές θα πρέπει να γίνονται με διαφορετικά ψηφοδέλτια για υποψήφιους Δημάρχους και υποψήφιους Συμβούλους θα έδινε λύση στο πρόβλημα.

Οι τοπικές κοινωνίες χρειάζονται όλους όσους μπορούν να προσφέρουν.

 

Πολύ σημαντικό, κατά την άποψή μου, είναι κι η συμμετοχή πολλών νέων (όχι απαραίτητα ηλικιακά) υποψήφιων στις εκλογές της 26 Μαΐου, γιατί σίγουρα η συνεργασία παλαιών αυτοδιοικητικών με νέους  πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο μείγμα για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όλοι μαζί θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τους λιγοστούς πόρους που υπάρχουν, για να επιλύσουμε πρώτα και κύρια τα προβλήματα της καθημερινότητας (καθαριότητα, φωτισμός, κυκλοφοριακό) που αγγίζουν όλους μας, με παράλληλη ανάπτυξη Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά να βρούμε και λύσεις ώστε να δοθεί διέξοδος στην ανεργία που μαστίζει τους νέους και τα παιδιά μας και τους διώχνει από την περιοχή.

 

Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής πρέπει να είναι ο άξονας πάνω στον οποίο θα πρέπει να κινηθούμε από την αμέσως επόμενη ημέρα των εκλογών. Βασική μας προσπάθεια η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, καθώς και η αξιοποίηση των Συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, όπως  το ανάγλυφο που δημιουργήθηκε από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ (Βιομηχανικός  Τουρισμός), η πολιτισμική φυσιογνωμία της περιοχής μας, οι δύο Ορεινοί όγκοι Βερμίου και Μουρικίου (λειτουργία κατασκηνώσεων με παράλληλη δημιουργία χώρων άθλησης θα αναπτύξει τον  αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας), ο Μακεδονικός τάφος της Σπηλιάς, το Μουσείο, οι παλαιοί ναοί και οι ομορφιές της περιοχής μας μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες για ανάπτυξη σχολικού τουρισμού στην Εορδαία.

 

Η ενεργοποίηση όλων όσων θέλουν εθελοντικά να προσφέρουν, χωρίς εξαιρέσεις, θα πρέπει να είναι στόχος μας, την επόμενη των εκλογών ημέρα.

 

Με την νομοθέτηση της ψήφου από τα 17 δίνεται η δυνατότητα στους νέους να έχουν ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση συσχετισμών που θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία της αυτοδιοίκησης αλλά και στην πορεία της χώρας μας σε μία ενωμένη Ευρώπη.

Οι νέοι θα πρέπει να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες στηρίζοντας τους, κατά την άποψή τους, αξιόλογους νέους υποψήφιους αλλά αξιολογώντας και τους παλαιότερους για την πορεία τους και το έργο που έχουν προσφέρει.

Το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό της περιοχής μας αποτελείται από νέους ανθρώπους με υψηλή μόρφωση και θα πρέπει να αξιοποιηθεί.

Δεν δίνει σε καμιά περίπτωση η αποχή από τις κάλπες λύση στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

Καλώ τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες με υπευθυνότητα και να στηρίξουν αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους εκπροσωπούν καλύτερα.

 

 

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team